Скупштина Звезде усагласила статут

92

На основу члана 21 Статута клуба председник Скупштине ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић сазвао је ванредну Скупштину која се одржала у просторијама Медија центра на нашем највећем стадиону.

На дневном реду нашле су се две тачке. Прва је усвајање записника са претходне седнице, а друга усвајање новог Статута клуба који је дефинитивно био главни предмет разговора. Седници је присуствовао 51 од укупно 78 чланова Скупштине, а за предлог новог Статута гласали су сви присутни осим једног који је био уздржан.

Председник Владан Лукић појаснио је да нови Статут, по коме је Црвена звезда постала власништво чланова клуба, треба да се усагласи са Законом о спорту Републике Србије најкасније до 7. априла ове године, а потом је члан Управног одбора и председник Правне комисије Црвене звезде проф. др Зоран Ивошевић, образложио шта је све ново у Статуту. Члан Скупштине, мр Јован Шурбатовић, предложио је велики број амандмана, али је додао и да су 95% њих правно-техничке корекције. Прихваћен је предлог професора Ивошевића да већи број амандмана изискује да буде размотрен и да се оформи Радна група, чији би чланови били и сами предлагачи, укључујући и Шурбатовића, која ће потом упутити предлог Управном одбору, који ће све разматрати и донети одлуке, које ће потом Скупштина верификовати.

Седници су као чланови Скупштине присуствовали и Звездине фудбалске легенде: Драган Џајић, Драгослав Шекуларац, Јован Аћимовић… Међу присутнима је био и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић као и представници навијача.

Претходни текстНиколић на Џордановом кампу
Следећи текстЗвезда продужила уговор са Пиреус Лизингом