На крилима навијача до минималца

83

Фудбалери Црвене зезде тријумфално су започели други део сезоне. Црвено-бели надиграли су  екипу Спартака са 1:0 (0:0). Једини погодак на мечу постигао је Евандро у 65. минутут сусрета. 
Пролећна премијера на „Маракани“ донела је изванредан амбијент. На трибинама се окупило преко 40 хиљада људи, што је импозантан број за прилике у српском фудбалу. Песма се орила све време, наши играчи имали су сјајну подршку. Декор за памћење.

Изабраници Роберта Просинечког од старта утакмице наметнули су јак ритам. Црвено-бели су покушавали да брзим, кратким пасовима сломе веома дисциплиновану одбрану Суботичана. После неколико полуприлика, најближи голу био је Кристијан Борха. После одличне акције и још бољег паса новајлије Миливојевића, Колумбијац је изашао сам пред голмана гостију, али је Алексић успео да заустви овај покушај. Звезда је у првом делу игре имала доста проблема са више него покретним пресингом Спартака, па се првих 45 минута игре завршило без погодатака.

Наш тим је од првог тренутка наставка почео да стеже „обруч“ око гола „голубова“. Било је питање тренутка када ће гости по први пут морати да изваде лопту из мреже. У 65. минуту Лазовић је извео корнер, велика гужва у петерцу, лопта је стигла до Евандра који је са неколико метара успео главом да убаци лопту у небрањену мрежу. У тим тренуцима „Маракана“ је експлодирала. Гол Бразилца био је довољан за прву пролећну радост. Звезда је до краја меча контролисала игру, док Суботичани ни једног тренутка нису озбиљније успели да припрете голману Бајковићу.
Овом победом црвено-бели су искористили кикс Партизана и смањили предност  на седам бодова заостатка. Чету Роберта Просинечког у следећем колу очекује тешко гостовање, увек неугодној екипи Јавора. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 1:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 41000. Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Стрелци: Евандро у 65 минуту, Жути катрони: Тошић, Лазовић (Звезда), Ковачевић, Адамовић, Човић, Ђурђевић (Спартак)
Црвена звезда: Бајковић, Тошић, Мијаиловић, Лазовић, Евандро (Димитријевић), Максимовић, Микић, Миливојевић (Каду), Борха, Перовић (Мирић), Младеновић.
Спартак Златибор вода: Алексић, Стевановић, Ковачевић (Шарац), Братић, Адамовић (Носковић), Торбица (Миливојев), Човић, Деспотовић, Ђурђевић, Пушкарић, Оташевић. 

 

Претходни текстПобеда Звезде у Панчеву
Следећи текстЦрвено бели бољи од ПКБ-а