Одржана комеморација Влади Јањићу

69

Поводом смрти легендарног функионера спортског друштва Црвена звезда, у медија центру фудбалског клуба, одржана је комеморација. Комеморативној седници су присуствовали садашњи фунскционери нашег друштва као и поштоваоци лика и дела Владе Јањића.

Некадашњи председник ФК Црвена звезда, Тоза Мијаиловић одржао је говор и подсетио све присутне на допринос који је Влада Јањић дао Црвеној звезди.
– На ту функцију биран је три пута узастопно, а фебруара 1980. године напустио је професионални рад у спорту и отишао у ЕКО програм Радио Београда. Његова активност у спорту могла би се поделити у неколико фаза. Веома рано, као већина дечака тих година, учланио се у ФК Црвена звезда. Био је у једној од пионирских селекција популарног чика Миткета. Повреда га је спречила да напредује даље. Љубав према Звезди вратила га је у Рукометни клуб Црвена звезда као аматерског спортског радника где је радио све до преласка на професионални рад у Спортско друштво. Као професионални секретар, а касније и као генерални секретар Спортског друштва, Јањић је својим радним резултатима дао огроман допринос у консолидацији већине клубова СД Црвена звезда, њиховом развоју и прерастању у носиоце квалитета у врхунском југословенском спорту – са сетом је напоменуо Мијаиловић.

Председник Упраног одбора Спортског друштва Црвена звезда, Александар Боричић осврнуо се на успехе које је постигао Јањић у току своје веома успешне каријере у СД Црвена звезда.
Влада Јањић је успео у време када није било маркетинга и када је било много теже него данас. У сваком случају оставио је дубок траг и памтићемо га као одличног организатора. Умрежавао је људе који су били активни у одборима наших клубова. И када је није био на функцији генералног секретара Друштва, он је остао у Звезди и пружао несебичну подршку. Свакако не сме бити заборављено да су у време његовог мандата реконструисане сале, свлачионице, амбуланта, теретана… – присетио се Боричић.


Претходни текстЛако до победе у Суботици
Следећи текстМарко Мирић појачао црвено-беле