Звезда поражена у последњем колу

49

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у шестом мечу Е групе ЦЕВ Лиге шампиона 2012. У дворани Шумице, после 98 минута игре Факро Мушина је славила 3:1 (25:15, 25:15, 24:26, 25:17). Утакмицу су судили Филип Верк из Француске и Никос Евгениу из Кипра, а меч је посматрало 2000 гледалаца.

Црвена звезда није успела да избегне шести пораз у елитном клупском такмичењу. Пружиле су изабранице тренера Ратка Павличевића снажан отпор фаворизованој Факро Мушини али то је било довољно тек за освајање другог сета у овогодишњем издању ЦЕВ Лиге шампиона.

Гошће су од старта меча диктирале ритам, изабранице Ратка Павличевића нису имале решења за блок Факро Мушине. Пољакиње су освојиле осам поена из тог елемента у првом сету.
У другој деоници црвено-беле су водиле до првог техничког тајм аута, али гошће хватају прикључак а захваљујући одличном сервису Весне Ћитаковић Ђуришић прелазе у вођство. У завршници су имале девет сет лопти и трећу искористиле за предност од 2:0 у сетовима.

Трећем сету је доминирала Факро Мушина, водила и 17:11 па је тренер Павличевић променио прву поставу. Резервисткиње су направиле преокрет и у неизвесној завршници успеле да реше овај сет у своју корист.

У наставку пољски тим је вратио игру с почетка меча, сервис је био најјаче оружје гошћи које су после 98 минута игре славиле четврти тријумф у Е групи ЦЕВ Лиге шампиона 2012.

Црвена звезда играће у челенџ рунди ЦЕВ Купа. Црвено беле ће ривала, у другом по снази клупском такмичењу, сазнати по завршетку мечева четвртфинала ЦЕВ Купа. Прве утакмице челенџ рунде ЦЕВ Купа предвиђене су за 17. фебруар, а реванш мечеви за 2. март.
 

Претходни текстЦрвено бели прегазили Партизан
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Влада Јањић (1933-2012)