Напад на Пољакиње у „Шумицама“

53

Одбојкашице Црвене звезде сутра (уторак, 17. Јануар), у дворани „Шумице“ од 18 часова, против пољске Факро Мушине играју утакмицу 6. кола „Е“ групе ЦЕВ Лиге шампиона 2012. Црвено-беле још имају шансе да изборе пласман у осмину финала елитног клупског такмичења – у случају победе против пољског тима осигураће место међу 16 најбољих екипа.

Ратко Павличевић, тренер шампионки Србије, спремио је тим за нови окршај са снажном Факро Мушином. У првом међусобном дуелу пољски представник је славио убедљив тријумф.
Пољски тим је изузетно квалитетан, састављен од искусних играчица. Ми ћемо се потрудити да играмо боље него у првом мечу у Пољској. Евидентно је да подижемо ниво игре, пружили смо боље партије против Динама и Скаволинија него у првим утакмицама. Мислим да делујемо компактније, да играмо течније, имамо мање пропуста. Свако обавља свој задатак, добро се зна ко шта треба да ради – уверен је Павличевић да самопоуздање његових изабраница расте.
Тренер одбојкашица Црвене звезде није разочаран овосезонским издањем у ЦЕВ Лиги шампиона.
У ситуацији кад смо променили и подмладили екипу, значајно у односу на прошлу сезону, нисмо ни могли да очекујемо другачије. Први задатак нашег клуба је да промовише нове играчице, у ту сврху је послужила и Лига шампиона, била је велики тест за неискусну екипу.
У случају пораза од Факро Мушине, по завршетку лигашког дела ЦЕВ Лиге шампиона 2012. Црвена звезда остаје на евросцени. Такмичиће се у Челенџ рунди ЦЕВ Купа.
Још не размишљамо о ЦЕВ Купу, међутим, чињеница је да ћемо тамо имати нешто лакше ривале. Ипак, нама је главни циљ будемо најбољи у домаћим такмичењима, првенству и Купу.
Мина Поповић је међу оним девојкама које је промовисало играње у ЦЕВ Лиги шампиона. Талентовани средњи блокер игра прву сезону у првом тиму Црвене звезде.
Факро Мушина има добру екипу, изузетно су уигране, сада вероватно и више него на почетку такмичења. Добро играју у Лиги шампиона, ове и прошле сезоне. Нема смисла причати о изненађењима нити претити ривалу као што је тим из Пољске. Бавимо се искључиво нашим игром, покушавамо да је унапредимо. Приоритети су домаће првенство и Куп, а из утакмица у Лиги шампиона покушавамо да покупимо најбоље – истакла је 17-годишња Мина Поповић.

Претходни текстЦрвено беле убедљиве против Војводине
Следећи текстЦрвено бели прегазили Партизан