Петар Поповић водио Звезду до победе

137

Кошаркаши Црвене звезде надиграли су екипу Широког у 12. колу регионалне АБА лиге 83:72 (28:18, 19:21, 15:25, 21:8). У лепом амбијенту дворане „Пионир“ пред око 3000 гледалаца црвено-бели стигли су до трећег тријумфа у овом такмичењу.

Звезда је сјајно отворила меч, и после само два минута на семафору је стајало 7:0. Већ у првим минутима утаикмице Петар Поповић наговестио је да ће ово бити његово вече. Погодио је два шута, на то се надовезала и тројка новајлије Васића, почетак из снова. Изабраници Светислава Пешића „летели“ су по паркету. Недовић, Човић и остатак екипе доминирали су у  свим сегментима игре. Одлична представа  у одбрани, константан  пресинг, натерали су госте на веома лошу организацију, која је довела до много промашаја. Предност нашег тима константно је расла до у првом делу максималних плус 11. Црвено-бели наставили су у истом ритму и  у другој четвртини. Разиграни Поповић користио је своју снагу и искуство  и из свих позиција немилосрдно „пунио“ кош ривала.  Звезда је после тројке Милутиновића три минута пре краја полувремена имала плус од 16 поен. Широки је успео да преко, у тим тренуцима , разиграног Пилепића смањи резутат и на одмор оде са минусом од осам погдака (47:39).

До петог минута наставка наши кошаркши дикитирали су темпо игре и одржавали сигурну предност, а онда се догодио велики пад. Предвођен Колменом и Владовићем, који су „завртели“ пик, Широки је потпуно истопио предност Звезде. Гости су потом  преокренли  резултат и у  последњу четвртину ушли  са два поена предности. Пулени Светисалва Пешића  додали су гас у последњем кварталу, а ствар у своје руке преузео је већ поменути Петар Поповић. Јунак Звездине победе погађао је у најбитнијим тренуцима, био сигуран са пенала и одвео свој тим до заслуженог тријумфа. Искусни центар убацио је 23 поена уз 14 скокова. Пратио га је ефикасни Милутиновић са 16 убачених кошева. Млади репрезентативац Србије, погодио је кључну тројку уз фаул три минута пре краја утакмице  и на тај начин преломио резултат. У госујућој екипи бољи од осталих  били су Пилепић са 18 и вечерас  солидн центар Колман које је уписао 13 поена.
Овом победом наши кошаркаши направили су лепу увертиру пред 13. коло АБА лиге у  којем их очекује судар са вечитим ривалом Партизаном. У овом  дуелу  црвено-бели биће јачи за Американца Омара Томаса. Искусни кошаркаш, са Звездиним шалом око врата, бодрио је своје нове  саиграче током целе утакмице са Широким.

Тренер нашег тима Светислав Пешић био је задовољан победом.
Желим да честитам навијачима на веома битној победи. Такође велике заслуге иду Петру Поповићу, али и целој екипи. Одиграо је сјајан меч, међутим  никада  један човек не може  сам да представља цео тим. Одиграли смо добру одбрану, контролисали меч и заслужено славили. Млада само екипа и падови су логични. После лоше треће четвртини, збили смо редове и доминирали у последњем периоду игре– истакао је трофејни стручњак.

Дворана: “Пионир“. Гледалаца: 3000. Судије: Колар (Словенија), Лепотић (Црна Гора), Мајкић (Словенија).
Црвена звезда-Широки 83-72 (28:18, 19:21, 15:25, 21:8)
Црвена звезда: Човић 7, Цветковић 2, Илић 6, Лазић 3, Недовић 11, Лешић 8, Суботић, Николић, Вацић 3, Милутиновић 16, Б. Поповић 4, П. Поповић 23.
Широки: Владовић 6, Планинић 11, Рамљак 2, Пилепић 8, Налетилић, Билиновац , Першић 2, Буторац 5, Новак, Шалић 10, Бараћ 5, Колмен 13.

Претходни текстМаркетиншки потез 2011. године –„Одбојка спаја“
Следећи текстМладеновић промовисан