Карактер екипе на испиту

29

Фудбалери Црвене звезде састају се у 14. колу Јелен Суперлиге са екипом Рада. После пораза у 141. вечитом дербију изабраници Роберта Просинечког имаће прилику да против традиционално неугодног ривала  са Бањице  поправе утисак и врате се на победнички колосек.

Тренер нашег тима истиче да црвено-беле очекује тежак меч у коме морају да покажу карактер.
Знам да неће  бити лако, посебно после прошлог кола и онаквог пораза у дербију. Било ми је компликовано  да вратим екипу после неколико пропуштених шанси и несрећног  губитка меча. Радили смо одлично у протеклих седам дана, опоравили се и сада идемо на победу. Ја сам увек оптимиста, верујем као и сви у клубу  да можемо да сустигнемо заостатак од седам бодова. Има још пуно да се игра, морамо да покажемо карактер,  сада су нам примарне  ове  две последње  утакмице где је победа императив. Рад је солидна екипа, нису кренули у првенству онако као су очекивали и биће веома мотивисани да баш против нас дођу до победе– рекао је Просинечки.
Млади стратег оснврнуо се и на притисак који носи играње у Зведином дресу.
Сви играчи су свесни да у Црвеној звезди увек има притиска. Сутра имамо велики  императив победе, али тако је на сваком сусрету који играмо. Тешко је вратити екипу, али атмосфера је више него добра, биће још боља ако тријумфујемо. Борићемо се до краја. Сви играчи могу да поднесу  притисак и зато  играју у Звезди. Размишљам само о својој екипи и верујем у победу.
Просинечки је говорио о здравственом стању у тиму, али и о атмосфери која влада у свлачионици.
Имамо неколико проблема са повредама. Извесно је да нећу моћи да рачунам на Кадуа, јуче је доживео нову  повреду.  Ли Ади је такође неизвестан. Од раније  у строју нису Ћосић и Рељић. Данас имамо последњи тренинг после кога ћу дефинитивно решити ко ће на терен. Атмосфера у свлачионици је одлична. После одређених натписа у медијима дуго сам разоварао са играчима и они су ми потврдили да нема подела, сложни смо.
Ненад Ковачевић предводиће сутра своје саиграче са капитенском траком на руци.
Очекује нас тежак меч, после пораза у дербију одлично  смо радили и спремни смо да пружимо добру партију. Запели смо на тренинзима, доказаћемо да имамо карактер и квалитет да дођемо до победе. Знам да ће наши навијачи поново бити уз нас и то нам даје велики мотив– констатова је борбени везиста.
Утакмица на стадиони „Обилића“ на програму је у недељу 4. децембра од 13 часова. Улазнице за ово веома битно гостовање нашег тима могуће је купити данас на благајнама „Маракане“ по цени од 300 динара.

Претходни текстЦрвено бели кадри за подвиг у Европи
Следећи текстПионири прваци Европе