Слобода – Црвена звезда 1:1 (0:0)

83

Одсуство Кадуа Мендеша и рани излазак Дарка Лазовића због повреде (24 минут) утицали су на то да фудбалери Црвене звезде ни у Ужицу не пруже партију којо би се од њих иначе очекивала. После тешко извојеване победе над Банатом у Купу Србије, црвено-бели уписали су само бод против Слободе пред око 10.000 навијача у Ужицу.

Да су Андрија Калуђеровић и Евандро били прецизнији у шеснаестерцу домаћих на почетку меча утисак би био другачији.  Фудбалери Слободе нису дошли у вођство из прве шансе. Филип Касалица је у 14. минуту неометан промашио гол са десетак метара, а Његош Колочевац у дуелу „један на један“ са Бобаном Бајковићем шутирао траљаво, неколико минута пре гола свог тима. Филип Касалица је у 73. минуту довео домаће у вођство. Спретно је искористио „одбитак“ после интервенције Стевана Рељића и поред статичних Ненада Ковачевића и Милана Вилотића погодио доњи леви угао Звездиног гола.

Домаћи су после гола чекали своју шансу из контранапада, створили неколико прилика, али без конкретног учинка, што су црвено-бели казнили у 87. минуту голом Борхе. Вешовић је центрирао са леве стране, Колумбијац је имао проблема да је прими, наместио се и снажним ударцем погодио мрежу Дарка Божовића.

– Мислим да смо у првих пола сата имали потпуну доминацију, створили смо три стопостотне шансе и већ тада је требало да решимо утакмицу. Међутим, то се није десило. На крају смо били у ситуацији да губимо до 86. миунута, и обзиром да када губиш 0:1 у самом финишу, а на крају буде 1:1, то није толико лоше, пре свега  јер је могло и горе. Наравно да нисмо задовољни резултатом, али честитам играчима Слободе који су играли на контру и полу-контру, како смо и очекивали. Честитам и мојим момцима који су створили доста шанси, али упркос томе нисмо успели да крунишемо ту надмоћ – рекао је Просинечки.

Претходни текстЦрвена звезда прва на табели
Следећи текстЗвездини кик боксери освојили 5 медаља на СП