ЦРВЕНА ЗВEЗДА – НОВИ ПАЗАР 3:1 (2:0)

85

СТАДИОН: Црвене звезде. ГЛЕДАЛАЦА: 12.509. СУДИЈА: Новак Симовић (Ловћенац). СТРЕЛЦИ: Калуђеровић 5, Евандро 16, 76 – Богуновић у 71.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Ћосић, Димитријевић, Лазовић (од 84. Јеремић), Евандро, Ади, Микић, Рељић, Борха, Каду (од 73. Ковачевић), Калуђеровић (од 66. Вешовић).
НОВИ ПАЗАР: Ђогатовић, Богуновић, Петровић, Вушљанин, Мугоша (од 80. Кецап), Адемовић, Марковић (од 33. Шкриљеј), Шупић, Шуњаревић, Лотинац, Арифовић (од 65. Стојановић).

Није фудбалерима Црвене звезде девето коло, баш као ни оно претходно, задало превише посла. На Маракани против Новог Пазара нисмо видели голеаду као у Лучанима, али јесмо поново потпуну доминацију црвено-белих која им је обезбедила три гола и нова три суперлигашка бода.
Брзо су црвено-бели поставили ствари на своје место. Прва добра акција нашег тима била је и кобна за Нови Пазар. Комбиновали су Лазовић и Евандро, Бразилац је успослило Калуђеровића који је без проблема у 5. минуту матирао Богатовића и још једном показао да и дефинитивно излази из голгетерске кризе. Да је на добром путу да поново буде онај стари потврдио је и Евандро, ефектним голом у 16. минуту.  Звезда је непрестано кружила око шеснаестерца Пазараца, који готово да ниједном озбиљније нису запретили домаћину у првих 45. минута.

У наставку гости су се очигледно одлучили на нешто агресивнију игру, али то скоро да се уопште није одразило на замисли нашег тима. И даље је Звезда била тај тим који се за све пита у овом мечу. Могли су црвено-бели у 58. минуту до „плус три“, али Борха се није снашао иако је био сам испред голмана Новог Пазара.  Слична ситуација се догодила у 70. минуту, Колумбијца је проиграо Вешовић, али је овај шутирао право у Ђогатовића. Како то обично бива у фудбалу, после промашаја следи казна. Контра Новог Пазара била је више него успешна, а акцију је у том 71. минуту завршио Богуновић. Мало је фалило да гости одмах потом и изједначе, а на срећу нашег тима испречила се статива. Да се ствари врате на пређашње стање постарао се још једном Евандро. Маестро је спремно дочекао лопту коју је из корнера упутио Лазовић и тако у 76. минуту „убио“ неизвесност на Маракани.

– Звезда је на почетку играла добро, чак одлично првих пола сата. Било смо доминантни, а онда опет она рупа која нам се дешава, улазимо у 15. минута када губимо контролу. Резултатом сам задовољан, вратио нам се и Евандро. Екипа је желела и хтела, али нисмо одиграли онако како смо могли свих 90. минута – рекао је тренер црвено-белих Роберт Просинечки.

Претходни текстОрадеа – Црвена звезда 9:9
Следећи текстТренер Горец дебитовао победом