Одличан старт Јевремовићеве на Шампионату света

38

Мачевалка Црвене звезде Александра Jеврeмовић, осветлала је образ српском мачевању на Шампионату света у Катанији у Италији у дисциплини мач пласиравши се међу 64 најбољих. Она ће у четвртак 13. октобра радити за улазак у 32 против мачевалке из Велике Бртаније Лоренс.

Јевремовићева је сјајно прошла групу са чак пет победа и избегла прве директне елиминције за улазак у 96. У другим дирентим елимнацијама за пласман у 64 победла је  Канађанку Гај са 15:12, која је у првим директним елиминацијама избацила српску мачевалку Смиљаку Родић из Силног (15:11). Трећу српску такмичарку Данијелу Илић елиминисала је у првом кругу Чиленака Браво са 15:11.   Илићева је имала три победе у групи и на крају је завршила на 104. месту, док је Родићева имала две победе и пласирала са на 119. место у конкуренцији 155 мачевалки.
У мушкој конкуренцији мачем, репрезентаивац Силног Данило Николић је завршио такмичење на 100. месту. У групи је имао четири победе,  али је  и изгубио је у првим директним елиминацијама за улазак у 98. од Вон Платена (Шведска) са 15:11. Игор Стојадиновић је после четири победе у групи ишао у елиминацијама на Наукина из Киргистана и поражен је са 15:14 заузевши 108. место.
Најмлађи српски представник Лука Николићћ је прошао групу са две победе али га је у елиминацијама избацио Аустралијанац Робинсон и завршио је на 141. месту од 214 мачевалаца.
Једини српски  такмичар флоретом Миљан Ковачевић није пршао групу. Имао је једну победу и пласирао се на крају на 121. место.

Претходни текстЗвезда дочекује Вардар у СЕХА Лиги
Следећи текстЗвезда поново пала у Подгорици