Звезда пред гостовање Кули

40

Фудбалери Црвене звезде у недељу  од  17 часова ће гостовати Хајдуку у Кули, у оквиру шестог кола Јелен Суперлиге. Црвено-бели су у недељу у првенственој утакмици савладали  Борац на гостовању у Чачку, док је Хајдук изгубио од Партизана. Звезда и Хајдук имају по  12 бодова, с тим што наш клуб има бољу гол разлику, па је заузео друго место, док је екипа из Куле на трећем месту. Узме ли се у обзир податак да је клуб из Љутице Богдана, прошле сезоне у Кули изгубио 2:0, онда не чуди што је овај меч  у јавности окарактерисан као дерби кола.

Тренер Звезде Роберт Просинечки јасно поручује ко је фаворит.
Знам да је Звезда раније имала проблема на гостовањима у Кули, ипак сматрам да смо ми  фаворити. Традиција је можда на њиховој страни, али тако је било и у Чачку , па смо ипак победили. Ви знате да сам до сада увек био оптимиста, не видим зашто не бих био и овог пута. Хајдук смо гледали како играју, добра су екипа, посебно им је одбрана добра. До сада, у пет кола су забележили четири победе, што је нормално јер су играли са екипама приближног квалитета, док су изгубили од Партизана.
Прокоментарисао је стратег црвено-белих и тим који ће извести у Кули.
Не знам, још увек коначан састав. Мијаиловић је на утакмици против Младости из Лучана, у оквиру Купа Србије задобио тежак ударац , па је неизвесно да ли ће играти. После данашњег  тренинга ће се знати све – напоменуо Просинечки.

Никола Петковић, леви бек, нашег клуба не сумња у победу свог тима.
Тешка утакмица нас очекује у Кули. На почетку првенства увек исплива неки, условно речено мањи клуб, тако је сада са Хајдуком. Они сада  поред новог играчког кадра, имају ново руководство и одличног тренера. Надам се да ћемо играти као у Чачку, ако дамо гол на време неће бити проблема. Приметио сам да су они захваљујући новом тренеру Небојши Вигњевићу одлично тактички постављени.
Он је прокоментарисао и како се уклопио као повратник у редове црвено-белих.
Презадовољан сам како сам се уклопио. Искрено нисам очекивао да ће бити овако. Од играча сам познавао само Пиксија Ковачевића и Андрију Калуђеровића, али сада сам са свима супер –завршава причу Петковић.
У уторак ће женска секција ФК Црвена звезда  од 17 часова  на Маракани играти хуманитарну утакмицу против екипе глумаца из филма Монтевидео. За наш клуб  ће наступити  тренер Роберт Просинечки , као и председник клуба Владан Лукић. Куповање карте ће бити обавезно, а цена ће износити 300 динара. Средства прикупљена од улазница су намењена за хуманитарну акцију „Битка за бебе“. У питању  је куповина инкубатора за породилишта.

Претходни текстДаме раде пуном паром
Следећи текстПешићеви пулени блистали у Бугарској