Борац – Црвена звезда 0:3 (0:2)

44

СТАДИОН: ФК Борац. ГЛЕДАЛАЦА: 5.000. СУДИЈА: Мајо Вујовић (Нови Сад). ЖУТИ КАРТОНИ: Kрасић, Алвеш, Дуњић, Продановић. СТРЕЛЦИ: Kaду у 19 (п), Mикић у 31, Лазовић у 77.
БОРАЦ: Милојевић, Дуњић, Маслаћ, Игњатовић, Миличић (од 46. Живановић), Алвеш, Красић, Кнежевић, Мартиновић (0д 69. Сепуја), Радивојевић (од 46. Продановић), Дамјановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Вилотић, Ади, Петковић,  Димитријевић (од 62. Ковачевић), Евандро, Каду ( од 80. Мијаиловић), Лазовић, Борха, Калуђеровић (од 70. Мезенга).

Коначно су фудбалери Црвене звезде раскрстили са неугодном традицијом која их је тако дуго пратила у Чачку. Најзад су црвено-бели победили Борац код куће – и то на више него убедљив начин, те и тако уписали пету узастопну првенствену победу и нове значајне бодове на суперлигашкој табели.
У односу на минули дуел против БСК Борче, тренер Црвене звезде Роберт Просинечки направио је три промене у стартном тиму. Уместо Рељића на позицији левог бека заиграо је повратник на Маракану и последње летње појачање нашег клуба Никола Петковић, на средину терена вратио се Димитријевић (уместо Мијаиловића), те у офанзиву Лазовић, па је „вишак“ био Мезенга.
Фудбалери Црвене звезде на терен стадиона Борца истрчали су са очигледном жељом да игрју ону своју препознатљиву игру и тако најзад изађу на крај са „зебрама“. Стрпљиво, одговорно, без сувишних потеза комбиновали су црвено-бели и све чешће угрожавали Чачане. За труд су били награђени већ у 19. минуту када је судија након што је Маслаћ повукао Микића у казненом простору показао на белу тачку. Непогрешив је био Каду. Капитен Звезде у данашњем мечу, наш десни бек директно је заслужан и за други погодак. Акцију коју је повео Евандро, испратио је Петковић, спустио лопту до Микића, а овај непогрешиво шутирао (31. минут). Непрестано су изабраници Роберта Просинечког нападали, у шансама су се до одласка на одмор нашли – у неколико наврата Лазовић, а велики промашај је поново забележио Борха.

Однос снага се није променио у наставку. Наставили су црвено-бели да „кидишу“ на гол ривала, који и даље није успевао да ништа озбиљније уради у нападу. Могла је Звезда и до трећег поготка у 52. минуту, међутим, спетљао се Андрија Калуђеровић на само пар метара од гола Милојевића. Мрежа је могла да се затресе и десет минута касније када је данас веома расположени Микић шутирао, али парадом се истакао Милојевић. Ипак, дочекала је Звезда и тај трећи гол у Чачку. Мезнега је оборен испред шеснаестерца гостију, а перфектан извођач слободног ударца био је Лазовић, који је изузетно прецизно шутирао искоса са десне стране и са двадесетак метара послао лопту тачно у доњи леви угао гола Борца. Имала је Црвена звезду игру и за 0:4, али опет је Борхи (86. минут) недостајало прецизности. На крају довољних 0:3, и те како довољних за нова три суперлигашка бода.

– Прибојавали смо се ове утакмице, јер Борац скоро увек слави против Звезде. Задовољан сам, заслужено смо победили, Борац није стварао шансе, док смо их ми стално стварали– рекао је после победе у Чачку тенер Црвене звезде Роберт Просинечки.

Претходни текстЗвезда боља од Слоге
Следећи текстЦрвено-беле боље од Радничког