Пуном офанзивом на Чачане

51

Црвена звезда сутра  одлузи у Чачак са јасним циљем – уписати четврту узастопну победу. Свесни су црвено-бели да остварење те замисли неће бити нимало лако, с собзиромн на то да ће насупрот стајати Борац (утакмица почиње у 16.30), традиционално неугодан противник и један од најдужих „дужника“ нашег тима.

Ми смо се сигурно кроз протеклу недељу добро припремили за ову утакмицу, самим тим што је Борац по традицији незгодна екипа за нас. Имамо искуство од прошле године када смо изгубили, и сада очекујемо једну добру утакмицу, која ће се завршити нашом победом. Ово нам је такође важна утакмица и за самопоуздање, пред Куп утакмицу која нас очекује, као и гостовање у Кули – рекао је тренер Роберт Просинечки и додао:
Сигурно да пауза није сметала, неки играчи су се боље припремали, неки одморили. Сви су здрави, немам поврђених, тако да су сви спремни. Видео сам их протекле недеље, добро су тренирали, жељни су и свесни значаја ове утакмице – истакао је Просинечки.

Дарко Лазовић верује да исход меча у Чачку зависи искључиво од њега и његових саиграча.

Очекује нас тешка утакмица. Борац је по мени добар противник, имају пар младих репрезентативаца. Ипак, мислим да ако уђемо 100 одсто у утакмицу, и ако свако да максимум својих могућности, неће бити проблема и да ћемо победити – каже млади репрезентативац нашег тима.

На питање да ли очекује исту тактику Борца као и на претходном првенственом окршају, Просинечки је одговорио:

Ми смо и прошле године иако смо лоше играли, имали три стопостотне шансе. Уз ту слабу игру, ми смо на крају крајева пре њих имали одличне прилике. Вероватно да ће играти исто као и тада, играће на полуконтру и контру, имају брзе играче по боковима и то ће покушати да искористе. Нама ће препустити иницијативу. Ако ми будемо ти који ће имати лопту и ако будемо стварали шансе, требали бисмо да победимо, мада у фудбалу није увек тако. Гледао сам прекључе Интер који је имао 855 шанси, а изгубили су 0:1 од Трабзонспорта. Милан против Барселоне два пута шутне на гол и постигне два гола. То је фудбал, и зато и јесте занимљив.

Свестан је Просинечки да екипа не пружа партије као у првом делу пролећног првенства, као и да ефикасност није на завидном нивоу.

Не играмо онако како би требало, али мислим да полако улазимо у форму. Мислим да смо већ сада физички пуно бољи, и да ће свака утакмица бити све квалитетнија. Неки играчи који су били тек дошли, који нису дуго играли, сада су се вратили и све су бољи. Ковачевић, Бруно, Чава… Мислим да су сада ушли у ритам и да су пуно бољи, и могу на све њих рачунати. Имамо три утакмице, три гостовања у седам дана, и требаће нам широк фонд играча, зато ме радује што су сви здрави. Против свих противника смо имали доста одличних шанси које нисмо искористили. Радује ме да их ипак стварамо, јер верујем да ћемо на крају и бити пуно ефикаснији. У овом тренутку ми је битно само да прођемо Чачак, а верујем да то можемо јер смо много квалитетнији од њих – закључује Просинечки.
Rоберт Просинечки спремио је веома офанзивну поставу за меч у Чачку. Дебитоваће повратник Никола Петковић на позицији левог бека, а у средини офанзивни Милош Димитријевић помериће се мало позади на место задњег везног, док ће испред њега играти тандем Бразилаца Каду Мендеш и Евандро Гоебел.
Стартна постава Црвене звезде за утакмицу 5. кола Јелен Суперлиге против Борца изгледаће овако: Бајковић – Микић, Вилотић, Ади, Петковић – Димитријевић, Каду, Евандро – Лазовић, Борха – Калуђеровић

Претходни текстПочиње 10. меморијал „Драган Шакота –Шале“
Следећи текстПремијера против Колубаре