Лукић и Просинечки о поразу од Рена

55

Први човек Црвене звезде Владан Лукић дан после пораза од Рена прокоментарисао је игру црвено-белих, као и недавне шпекулације у вези са његовим наводним одласком са места председника клуба из Љутице Богдана.

– Владан Лукић ће у Црвеној звезди бити до оног тренутка до којег јој буде био потребан. И ако одем са функције, остаћу у Звезди као навијач. Није то смак света. Мени је највећа животна сатисфакција то што сам председник овог клуба и задовољан сам тиме и многим стварима које сам урадио. Било је сигурно и грешака, не злонамерних, али много више добрих потеза. Ту нам је један од најперспективнијих тренера Европе, направили смо добар тим у тешким тренуцима… Ја се осећам као првак Европе. Можда то други не виде тако, али ја се тако осећам… Ако и буде нових избора до њих ће се доћи на начин на који то доликује. Нећу да оставим Звезду обезглављену, у хаосу – рекао је председник Црвене звезде Владан Лукић.
Лукић  трвди да је и садашњи играчки кадар способан да се бори за титулу шампиона Србије. Каже да се и то видело у дуелу са француским тимом у коме црвено-бели, према Лукићевим речима, нису заслужили да терен напусте погнуте главе
– Рен се потврдио као озбиљна екипа, дигли су се из нокдауна. Али, не могу да будем незадовољан нашом игром. И када смо водили трудили смо се да стекнемо што већи капитал. Зато смо и примили голове из контри. Замерио би играчима да нису покушали. Ни у другом полувремену нисмо били инфериорни, само је Рен користио своје шансе. Није ово све од Звезде. Евандро је недовољно опорављен, Ади још није доказао да је вансеријски таленат. Мезенга је у игру ушао у периоду када нисмо били супериорни… Имамо добар тим, али неке ствари морају да легну. Као што и вино и ракија морају да одстоје – истиче Лукић.

Председник Звезде зато верује да његов тим може да у Француској направи велико изненађење.
– Не бих рекао да је готово ни да смо победили са 4:0. Можемо и тамо да примимо два гола, али и да дамо три. Показали смо да можемо да се носимо са њима. Нисмо били у еуфорији ни после две победе на старту сезоне, па нећемо ни да падамо после два пораза. Али потпуно различита. Онај против Спартака не сме да нам се понови. Може неко да има лош дан, има га и Меси, али не сме да се буде без ентузијазма. Душко Тошић је рецимо позитиван пример  – напоменуо је Лукић.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки тврди да му преспавана ноћ није рекла ништа више од оног што је видео у поразу од Рена (1:2).
– Премотавао сам целу утакмицу. Гледао сам је ноћас још једном, да видим и добре и лоше ствари. Али ништа ново нисам видео. У првом смо полувремену, осим једне грешке, играли изванредан фудбал. То је најбоље Звездино полувреме у последње време. И у другом смо били добри, али смо голове примали због наших грешака. То је тако у Европи, а Рен је показао колико је квалитетан… Али, не знам шта смо то другачије могли да урадимо. Момци су били феноменални, имали смо своје шансе. Људи су видели једну Звезду која може да игра Европу – каже Просинечки.
Млади стручњак, ипак, уопште не сумња у могућност црвено-белих да у Француској надокнаде заостатак, иако је свестан да ће то бити тежак задатак. Зато се нада да ће екипа још једном добити подршку са трибина и у недељном првенственом дуелу са Јавором у Београду победом вратити самопоуздање.
– Верујем да уз игру из првог полувремена у Београду можемо до преокрета. Видећемо. И Рен ће имати тешку утакмицу са Монпељеом. То и јесте њихова предност. Видим прича се да смо физички пали у финишу утакмице, а ми смо претрчали седам километара више од Рена. Али, они сваке недеље играју ’у црвено’, сваку утакмицу ’на нож’. Нама то недостаје. Имамо можда ћетири или пет јаких утакмица, а они и лигу и буџет. Нису баук, може да се игра са њима.

Претходни текстЈелача без Светског првенства?
Следећи текстПешић нови тренер Црвене звезде Београд