Васовић: „Звезда ће бити још боља“

91

После трећег места у прошлој сезони наш тим жели још боље успехе у наредној ватерполо години. Високим амбицијама црвено-белог тима придружиће се и Југослав Васовић, бивши репрезентативац Југославије.

Одлучио сам се да дођем у Звезду највише због неких својих спортских мотива и због једног лепог изазова који носи црвено-бели тим. Знамо сви да практично до прошле године није ни постајала и да су кренули поново. Свиђа ми се цела организација. Осим тога познајем новог тренера јако добро.
Црвена звезда је почела ни од чега, а већ  прошле сезоне су освојили високо треће место. Да ли мислите да од наредне са вама у екипи можемо више?
Па ја мислим да мора више, не само због мене, већ због самог имена које носи. Играће притом и Европска такмичења. Још није познат коначан састав, али се надам да можемо макар један корак више него прошле сезоне.
Новина је да ће наш тим тренирати у Спортском центру Милан Гале Мушкатировић…
То је сигурно битна ставка у функционисању клуба. Коначно имамо свој дом где можемо да се посветимо раду и у млађим категоријама. Што се тиче самог првог тима не морамо више да гостујемо по туђим базенима… још један разлог зашто би ова сезона требала да буде боља него прошла.
Наредног месеца следи жреб за квалификацију Евролиге. Да ли можемо избећи тешког противника? 
Очекујем да први круг прођемо… може да се деси да буде мало тежи жреб, али се надам финалним квалификацијама за Лигу шамиона. Највећа жеља ми је да уђемо у Лигу шампиона, а онда ћемо све остало.
Играли сте у Грчкој, Русији, Италији…Који систем пливања вам највише одговара?
Наш систем без поговора. Ту сам научио да играм и већ знам шта ће сваки од мојих саиграча да уради. То је најбољи систем проверено, и то се види сад у Шангају. Мислим да смо ми за један корак испред осталих.
У четвртак сте потписали уговор, а већ у данас не пропуштате фудбалску утакмицу у којој игра ваш син. Такмчарски дух краси вашу породицу…
Мени је само важно да се деца баве спортом. Један син се бави фудбалом јер воли фудбал, а други рукометом. Ни један се не бави ватерполом. Драго ми је због тога, јер не морају да се стално носе са чињеницом да треба да стигну или престигну неког– закључио је велики ватерполо играч Југослав Васовић.

Претходни текстЗвезда у карантину
Следећи текстKoвачевић и Toшић о Вентспилсу