Звездини јуниори блистали на турниру у Румунији

44

Млади тим Џудо клуба Црвена звезда,  после првог такмичарског дана међународног турнира у Турну Северину у Румунији  (предвиђеног за такмичење у јуниорској конкуренцији ) блистао је и данас у конкуренцији најискуснијих бораца, сениора.

Наша Милица Николић ( до 48 кг)  је посла златне медаље у конкуренцији јуниора и данас међу  старијим и искуснијим такмичаркама, сениоркама, успела да се још једном попне на највиши степеник победничког постоља, намењено победнику.
Изузетно сам срећна јер сам у Румунији током два такмичарска дана остварила одличан резултат. Задовољна сам јер је ово за мене не само одлична проба већ и додатни мотив и сигуран знак да могу да остварим врхунске резултате на међународној сцени. Сада је најважније да наставим овај одличан победнички низ – истакла је Милица Николић.
Одличан је био и млади Душан Николић ( до 81 кг) у сениорској конкуренцији,  који се из Турну Северина враћа са вицешампионским одличјем. Све Звездаше опет је обрадовао и млади Младен Марковић ( до 73 кг) који је у Румунији у сениорској конкуренцији освојио бронзано одличје.
Петар Ћирковић ( до 73 кг)  иако се још увек такмичи у категорији старијих пионира,  у Турну Северину опробао се у старијој узрасној групи,  конкуренцији кадета и освојио бронзану медаљу. Наша Ангелина Познановић ( до 52 кг)  данас је била на корак до медаље и остварила пласман на пето место.
Звездине узданице су у одличној јуниорској конкуренцији освојиле шест медаља, од чега три златне, две сребрне и једну бронзану.
У генералном пласману црвено бели џудо тим је трећи. Испред нас су домаћини Румуни, затим Бугарска. На четвртом месту је одличан тим Русије док су пети Грци.
У конкуренцији старијих пионира одличан је био млади Петар Ћирковић у категорији преко 66 килограма. Из Румуније Ћирковић се вратио са сребрним одличјем.
Код јуниора позлатили су се Милица Николић ( до 48 кг), Милан Николић ( до73 кг) и Душан Николић ( до 81 кг). Са звањем вицешампиона у Србију се враћа Младен Марковић ( до 73 кг)  док је Ангелина Познановић ( до 52 кг)  освојила бронзану медаљу.
У конкуренцији до 66 килограма Павле Радуловић је остварио пласман на пето место.

Претходни текстЗвездаши донели 2 злата Србији на Балканијади
Следећи текстМинистар Јеремић посетио црвено-беле