Заједничка акција ЏК Црвена звезда и СЦ Шумице

90

Џудо клуб Црвена звезда и Спортски центар Шумице овога лета покренули су јединствену акцију – бесплатну летњу школу џудоа.

Натопшлији део године уједно је и одлична прилика да  сви наши млади суграђани  који желе да се опробају у џудоу, дођу у Спортски центар Шумице. Под стручним вођством тренера нашег трофејног клуба као и Звездиних првотимаца и репрезентативаца Србије Љиљане Савановић, Николе Николића и Андрије Ђуришића млади Београђани ући ће у све тајне олимпијског борилачког спорта.
Пре свега бих желео да истакнем одличну дугогодишњу сарадњу коју Спортски центар Шумице има са господином Иваном Тодоровим, првим човеком Џудо клуба Црвена звезда – рекао је Иван Бакић, директор Спортског центра Шумице. – Похвалио бих иницијативу Црвене  звезде која је и овога пута изашла у сусрет нашим најмлађим суградјанима и њиховим родитељима стављањем својих ресурса у службу заједничке акције – бесплатне летње џудо школе у Шумицама.
Вождовачки храм џудоа СЦ Шумице,  будућим џудистима врата ће отварати  три пута недељно: уторком, четвртком и суботом од 9 до 11 часова. Будуће јудоке од куће је довољно да понесу само тренерку и наравно да не заборавимо- веома важан предуслов за свако успешно учење: добру вољу и осмех.
Водили смо рачуна о свим појединостима па смо термине у потпуности подредили школарцима, који као што се зна тренутно уживају у чарима распуста. Тренинзи су у ранијим преподневним часовима тако да ће наши млади суграђани после спортских активности имати довољно времена и за разоноду И дружење, одлазак на Аду или неки  од београдских базена.
Иван Бакић, директор Спортског центра Шумице посебно је истакао значај спорта  за правилан развој деце.
У времену у коме је родитељима због економске ситуације тешко да издвоје новац и за додатне трошкове,  бесплатна џудо школа је прави погодак. Такође на овај начин младе усмеравамо ка правим вредностима чиме их удаљавамо од улице и негативних утицаја.
У Спортском центру Шумице, у организацији ЏК Црвена звезда традиционално се одржава „Србија опен“ турнир који је од ове године спада у групу такмичења Европског купа. У вождовачком храму јудоа ове сезоне премијерно смо организовали „Стар куп“ међународни турнир за најмлађе узтрасне категорије.
Све похвале Звезди за одличну организацију овог међународног такмичења. На мене су посебан утисак оставили најмлађи јудисти који су испунили спортску дворану Шумице и од раних јутарњих часова насмејани,весели и у добром расположењу припремали се за прве мечеве.
Летња школа јудоа У шумицама почиње са радом. Позив је упућен не само младима који би да начине прве кораке на струњачи већ свим љубитељима олимпијског борилачког спорта и свим београдским јудо клубовима да се придруже бесплатној летњој џудо школи.

Претходни текстАџић о прелазном року
Следећи текстЗвезда најгледанија