Љиљана Савановић Универзитетски шампион Европе

61

Љиљана Савановић најбоља џудисткиња Србије у категорији до 48 килограма тријумфовала је на Европском универзитетском првенству Европе у Сарајеву.

Освајањем златне медаље на првом издању студенстског шампионата Старог континента, наша Лиља наставила је трофејни традицију Џудо клуба Црвена звезда.
Пресрећна сам јер сам испунила постављени циљ. На свим такмичењима до сада јасно сам показивала да могу да се добро „потучем“ како ми џудисти волимо да кажемо, са знатно старијим и искуснијим такмичаркама, али ми је некако недостајала завршница, недостајала је медаља. Сада сам пресрећна јер сам у кимону нациобалног тима у нашу клупску ризницу додала још једно изузетно важно одличје због чега сам веома поносна –рекла је Љилана Савановић, за наш сајт специлано из Сарајева.
Испунила је наша Љиља обећање дато пред полазак у главни град Босне и Херцеговине. Најавила је да је у доброј форми и да ће учинити све да се из града на Миљацки врати са врхунским резултатом.
У Сарајеву по традицији постижем одличне резултате па је тако било и сада. Овога пута на струњачи КСЦ Илиџа у финалу сам победила одличну Францускињу резултатом 10 :0. Иако сам била под великим притиском овога пута ништа нисам препустила случају. Била сам фокусирана јер сам  желела да велики рад и тренинге најзад матерализујем у ову златну медаљу, шампионску титулу.
Савановићева је на најбољи начин, ипоном -златном десетком на Европском студентском првенству оверила визу за Летњу Универзијаду чији ће домаћин у августу ове године бити кинески град Шензен.
Тренутно немам речи којима бих описала срећу коју осећам. Заиста сам задовољна и срећна и пре свега бих у овом тренутку желела да се захвалим Ивану Тодорову,  првом човеку нашег клуба без чије подршке сасвим сигурно не бих остварила овакав резултат. Ова медаља је одличан ветар у леђа пред Универзијаду и наравно пред остварење сна сваког спортисте, Олимпијских игара–  истакла је Љиљана Савановић.

Претходни текстПредлог за превремене изборе
Следећи текстЗвездини атлетичари на првенству Балкана