Просинечки и играчи о минулој сезони

29

Црвена звезда сезону 2010/11. завршила је на другом месту, а тачку је ставила у Новом Саду где је у директном дуелу са Војводином решила питање вицепрвака. Црвено-бели су јесенас били под вођством Александра Кристића, док је пролећни део сезоне протекао под диригентском палицом Роберта Просинечког.

– Генерално сам задовољан. Све у свему, није било лоше ових шест месеци. Имали смо шансу чак и за прво место. Доста смо добро играли, међутим, после Партизана смо мало пали, те конкретно крајњим резултатом не могу да будем баш 100 одсто задовољан. Видећемо шта ће бити наредне сезоне – рекао је тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.
Циљ за наредну сезону је више него јасан.
– Одиграли смо до Партизана пуно добрих утакмица. То друго полувреме је одлучило првенство и тада смо изгубили трку. Имали смо доста кадровских проблема и на крају крајева не могу да им ништа замерим. Ових шест месеци су заиста доста добро одрадили. Верујем да можемо још боље у наредној сезони, верујем да можемо до првог места. Уједно, желим да што дуже останемо у Европи. Да не мислим да то све можемо ја бих сада отишао – поручио је Просинечки.
Нема сумње да су се фудбалске прилике промениле у односу на период када је Просинчеки носио Звездин дрес. Мада, задовољан је наш тренер квалитетом данашњег српског фудбала. 
– Српско првенство је слично хрватском. Такође три екипе доминирају. Војводина је имала супер сезону, могла је у финалу Купа много више, и до краја су били активни у првенственој трци. Српско првенство није тако лоше. Има квалитета. Свидео ми се и Рад, као и Спартак који може да игра добар фудбал – оценио је Просинечки.
Иако је првенство завршено, одмора нема за руководство клуба. Неопходно је одрадити добар посао у летњем прелазном року.
– Звезда је у ових шест месеци показала да може да игра добар фудбал. Ушли смо у систем, али фалило нам је квалитата да направимо један помак више. Планови за наредну сезону су велики као и сваке године. Видећемо колики ће бити буџет и проценићемо који ће играчи остати, који ће отићи, и ко ће доћи. У наредних седам дана би требали све то да решимо. Желим само играче који ће бити бољи од постојећих – напоменуо је Просинечки.
Велика очекивања од наредне такмичарске године имају и наши фудбалери. Они су баш као и њихов тренер задовољни игром коју су приказали у минулом шампионату, али не крију да жале што те партије на крају нису крунисали једним трофејом.

– Доста тога смо урадили од када је на место шефа струке дошао Роберт Просинечки. Направљени су озбиљни помаци, али опет остали смо празних шака. Гладни смо трофеја и верујем да ћемо у наредној сезони коначно бити награђени титулом – рекао је најбољи стрелац првенства Андрија Калуђеровић.
И Дарко Лазовић сматра да је највећи добитак из ове минуле сезоне јасно прецизиран систем игре.
– Треба то да одржимо и да још додатно унапредимо у наредној сезони. Имали смо доста прилика и у овој минулој, али на крају се показало да је бодовни заостатак од јесени ипак био пресудан. Очекујем од својих саиграча и себе да у новом шампионату будемо још снажнији, конкретнији – рекао је Лазовић.

Фудбалери Црвене звезде ће на одмору бити до 21. јуна, за када је заказана прозивка. Црвено-бели ће два дана провести у Београду, како би прошли кроз уобичајено тестирање, а онда ће се упутити на Златибор, где ће боравити пет дана. За 30. јун је заказан пут у Аустрију, најпре у Возендорф, а после недељу дана очекује их селидба у Бад Тацмандорф. У овој аустријској бањи наши играчи ће се задржати до 18. јуна. После 11 дана изабраници Роберта Просинечког наћи ће се на првом озбиљном задатку у новој сезони – треће коло квалификација за Лигу Европе.

Претходни текстЗвезди седам титула!
Следећи текстЧолићева остаје у Звезди још три године