Сара Магдалена Матовић освојила прво место

83

Сара Магдалена Матовић члан МК Црвена звезда, победила је у суботу на првенству Србије у категорији сабља. Она је истакла да је веома срећна због победе и нада се одбрани титуле.

Собзиром да сам радила са колегиницом из свог клуба, која је доста старија и искуснија, драго ми је што сам победила, а са друге стране он ми је пријатељица па ми је са те стране било мало и криво. Јако сам срећна пре свега зато што је ово сениорско такмичење, а ја сам и кадет, било ми је јако тешко и драго ми је што сам победила. Ово је крај сезоне, сад треба да одбранимо прошлогодишње екипне титуле, морамо да се потрудимо – закључила је Матовићева.
Председник мачевалачких савеза Србије Дамир Баралић објаснио је да је ове године конкуренција веома велика, па се такмичење одржава два дана.
Државно првенство у мачевању се одржава сваке године од 1928. године, па тако и ове године. За оне који не знају пуно о мачевању, у мачевању постоје три оружја, то су мач, флорет и сабља. Постоје две категорије мушка и женска, а постоје и категорије појединачна и екипна првенства, и то све заједно чини неких 12 категорија мачевања. Због тога државно првенство траје два дана. Највећа конкуренција је у мачу – закључио је Баралић.
Постоји 20 клубова у Србији, од којих 15-а6 излази на ово државно првенство, и ми имамо у свакој категорији најмање осам клубова тако да конкуренција није мала.

Претходни текстУтисци Звездиних атлетичара
Следећи текстОмладинци освојили титулу