Утисци Звездиних атлетичара

26

Емир Бекрић је у трци на 400 метара са препонама стигао први на циљ и остварио резултат 51.01, што је веома близу олимпијске норме. Од њега се на Купу европских шампиона највише очекивало, а он је сва очекивања и оправдао. Бекрић објашњава да је презадовољан оствареним временом, али да ће се његови резултати тек видети.

Изузетно сам задовољан собзиром да је трка била у десет сати ујутру. Дао сам свој максимум пред домаћом публиком да им приредим прави спектакл и то сам и учинио. Истрчао сам најбољи овосезонски резултат који је врло близу мог личног рекорда. Изузетно сам задовољан јер је тек мај месец, а праве резултате очекујемо у јулу на европском првенству – истакао је Бекрић.
Атлетичар Црвене звезде напомиње да је такмичење било на врхунском нивоу и да је Звезда показала да је одличан организатор.
Изузетна организација собзиром да А и Ц лига нису одржане, мислим да је Звезда задала прави домаћи задатак и да је испала прави домаћин.

Милош Тодосијевић је у дисциплини скок у вис заузео прво место и тако оправдао сва очекивања. Он истиче да није био фаворит, али да га то није спутало у циљуд а буде најбољи.
Сјајно такмичење, такмичари су били добри. Нисам био фаворит, фаворит је био Израелац, јуниорски првак света, али ето победио сам пред домаћом публиком. Дао сам све од себе. Имао сам мало потешкоћа на 2.13, али после сам очистио све у првом покушају и победио већ на 2.17.
Тодосијевић наглашава да је организација Купа европских шампиона сасвим солидна.
С обзиром да нико није хтео да се прихвати организације и на финансијске услове код нас у земљи, ово је поприлично добра организација. Дали смо све од себе, имали смо помоћ европске атлетске организације, као и помоћ града, тако да смо по други пут, после Универзијаде ми добри домаћини.
Тренер Милоша Тодосијевића, легендарни атлетичар Драгутин Топић наглашава да је презадовољан резултатом који је Милош постигао.
Мислим да вреди за тих 2.21 што је покушао, али сматрам да зато што је остао сам био је растерећен па се задовољио победом. Сигурно је да сам и ја као тренер задовољан, на нивоу је свог личног резултата, тако да очекујем да на Купу Европе 18. јуна, треба да скочу тренутно за њега највећу границу 2.20.
Топић је напоменуо да спортистима не одговара да се такмиче у преподневим часовима, посебно не у дисциплинама као што је скоку вис.
Сигуран сам да би Милош, за кога знам да није јутрањи тип, скочио и тих 4 центиметара више – објаснио је Топић.

Предраг Ранђеловић такмичио се у трчању на 800 метара и заузео је друго место. Он истиче да да је трка одржана рано ујутру и на тај начин су од старта отежани услови.
Много је лакше поподне, али како мени тако и свима. Успео сам да будем други, надао сам се да ћу бити први, за стотинку сам изгубио. Мислио сам по завршетку трке да сам први, али фото финиш ме је разуверио. Организација такмичења је на завидном нивоу, није било кашњења сатнице што је веома битно. Ја сам задовољан. – закључио је Ранђеловић.

Јелена Суботић је у трци на 100 метара заузела треће место са резултатом 12.26 секунди. Она истиче да је задовољна резултатом, али сматра да је могла и боље.
Два сата пре трке на 100 метара, трчала сам на 200 м, па сам се мало истрошила. Није било планирано да трчим на 200, али у сваком случају сам задовољна иако је могло далеко боље од трећег места – објаснила је Суботићева.

Претходни текстКолашинац, Бекрић и Тодосијевић први
Следећи текстСара Магдалена Матовић освојила прво место