Први бодови на јуниорској листи

33

За љубитеље мачевања,недеља је била празник. Имали су прилику да у нашем граду уживају у ревији мачевања.У СЦ Шумице одржан је Стар Куп који је јуниорски светски куп у флорету за жене и који се бодује за светску јуниорску ранг листу. Учествовале су такмичарке из 9 земаља.
За нашу земљу наступило је шест такмичарки  и након група у даљи ток такмичења успеле су да се пласирају  Љубица Бранковић и Марија Ковачевић.

 За пролаз у најбољих 16  Марија је изгубила од такмичарке из Русије Схавценко резултатом 3:15, а Љубица од такмичарке Лавренове ( РУС) резултатом 9:14. Пласманом у 32, Љубица и Марија су освојиле своје прве бодове за јуниорску ранг листу. Са по четири бода Љубица Бранковић је на 145. месту, а Марија Ковачевић на 148. месту светске јуниорске ранг листе. Обзиром да су обе кадети и да им је ово први наступ на неком јуниорском светском купу, разлога за задовоиљство има, јер  су својим наступом показале да имају места за даљи напредак.
Прво место на турниру освојила је Волпи Алице ( ИТА), друго место Расхидова (РУС), док су два трећа места поделиле Лавренова (РУС) и  Схавценко (РУС).

Претходни текстНови селектор јуниорки
Следећи текстМарић рачуна на Звездину шесторку