Јачи од пехова

49

Наши сјајни атлетичари Биљана Топић, Асмир Колашинац и Емир Бекрић наступили су у преподневном програму првог дана 31. Европског првенства које се одржава у Паризу.  Биљана Топић, атлетичарка у дисциплини троскок, остварила је најбољи резултат у сезони 13,93м и заузела 10. место у Европи. Биљана је остварила серију скокова са одличним резултатима 13,73м; 13,92м; 13,93м.


– Када у три пута по пет секунди морате да покажете све што сте радили а годину дана нисте скакали, тада имате велику трему. Имала сам страх од преступа, и ишла на сигурне скокове. Види се да ми је фалило тренинга, али најважније је да сам здрава и зато идемо даље! – истакла је Биљана Топић.
Серија пехова десила се нашем представнику у бацању кугле Асмиру Колашинцу јер је у сва три покушаја имао преступ.
– У сали за загревање сам се добро осећао и пребацио преко 19,70м. Како сам ушао у дворану, ноге и руке као да су престале да ме слушају – искрен и разочаран је био Колашинац.
Емир Бекрић најмлађи члан српске репрезентације у најбржој квалификационој групи заузео је четврто место са резултатом 48,34 секунде на 400м.
– Чим сам ушао у салу имао сам само један циљ, ато је да истрчим што брже. Добро сам стартовао и покушао сам да изборим што бољу позицију. Борио сам се колико сам могао и задовољан сам јер је ово велико искуство за мене – истакао је Бекрић.
Наши атлетичари се захваљују Атлетском Савезу Србије који је пружио прилику да се такмиче на овом првенству. У поподневном делу програма Марина Мунћан стартоваће на 1500м.

Претходни текстПрослављен 66. рођендан
Следећи текстРођенданска победа