Све је било како треба

34

Марко Блажић, ушао је у игру са клупе, унео бржу игру у нашу екипу и на крају је успео да постигне гол, који је дошао као награда за његове партије и залагање, не само на овоj, него и на претходним утакмицама.
„Имали смо потпуну надмоћ током целе утакмице, поготову у првих 45 минута, када су гости организовали само један озбиљнији напад. Имали смо предност од 1:0, али је ОФК Београд успео да изједначи из првог мало озбиљнијег шута у другом полувремену, што нас је мало пореметило, неких 10 минута. Међутим, успели смо да се брзо вратимо у ритам и да постигнемо гол за нову предност, а на крају и да победимо доста убедљиво. Најбитније је да смо победили и то овако убедљиво, због наших навијача и нас, јер нам овај тријумф доста значити и даће нам додатно самопоуздање пред утакмицу која нас очекује у среду и тешко гостовање у Чачку. У сваком тренутку и на свакој утакмици користим своју шансу, без обзира колико играм, јер је најбитније да пружам свој максимум и помажем својим играчима и целом тиму. Драго ми је што сам постигао погодак, али првенствено што смо победили овако високим резултатом.
Наставићемо да се залежемо још више у свакој следећој утакмици, да покажемо још боље лице Звезде и да дамо све од себе да смањимо бодовну разлику, јер верујемо да то можемо.“

Огњен Короман, покретач Звездине машине, неколико пута је дигао публику на ноге својим продорима, асистенцијама и шутевима, а он и сви ми ћемо овај меч памтити не само по убедљивој победи, већ и по поготку за уџбенике.
„Наш тим је пуно искуснија екипа од ОФК-е, што смо одличном игром током читаве утакмице и доказали. И када је било 1:1, било смо сигурни и знали смо да ћемо победити, што смо и успели са два постигнута гола за два минута. Након тога, питање победника је било решено, али ту нисмо стали већ смо дали још два поготка.
Мислим да смо свих 90 минута, доста добро стајали на терену и да је све било како треба.
Што се тиче гола који сам постигао, најискреније у том тренутку сам размишљао да ли да шутирам или центрирам, тако да када сам ударио лопту нисам био свестан да ће она завршити директно иза леђа Радише Илића. Све у свему, драго ми је због гола и надам се да је публика уживала.“

Бранимир Субашић, играч који је донео преокрет и коме је убрзо по уласку у игру било довоњно два минута, да покаже и уради шта треба и да тако сломи отпор и одбрану од 11 играча противника са Старе Карабурме.
„Драго ми је што смо победили и освојили нова три бода, као и што сам имао задовољство да у томе учествујем. Честитам саиграчима на доброј партији и победи, као и нашим навијачима на подршци и што су још једном показали да су наш 12. играч.
Чека нас нови дуел и гостовање већ у среду, тако да се већ сада окрећемо мечу у Чачку. Много ми значе ова два гола која сам постигао, али првенствено због целог тима и што су дошла у правом тренутку за нас. Код првог гола, имао сам предосећај да ће одбрана гостију хтети да врати лопту свом голману, што су и покушали, тако да испратио напад до краја и постигао гол за ново вођство. Други гол је дошао после одличног центаршута мог саиграча Коромана са левог крила, што сам знао да искористим на прави начин.“

У том тренутку, када је чуо своје име, у развогор се укључио и Короман, који је сачекао да Субашић заврши и да он врло сликовито да коментар гола за 3:1.
„Центаршут као Џајић, егзекуција као Савић!“ – уз осмех је Короман врло оригинално и кратко описао.

Претходни текстБодови остали у Крагујевцу
Следећи текстТроицки парижанин