Јаневски на клупи

22

Фудбалски клуб Црвена звезда добио је новог шефа стручног штаба. У питању је перспективни македонски стручњак Чедомир Јаневски. Довођење Јаневског на место тренера првог тима „црвено-белих“ први је успешно одрађен задатак новог спортског директора Илије Ивића.

„Долазак Јаневског у Црвену звезду показује у ком смеру желимо да радимо.
Наш превасходни циљ је да тргнемо екипу из летаргије, али исто тако и да радимо на дуге стазе, да будемо стрпљиви и да до краја сезоне покушамо да надокнадимо све што је пропуштено“
, истиче Ивић.

Јаневски има 47 година. Родом је из Скопља, а тимови у којима је наступао у бившој Југославији су Железничар из Ниша и Вардар. Јаневски је био одбрамбени фудбалер, а каријеру у иностранству градио је у белгијским Брижу, Шарлроау, Локерену и Бланкенберзу, док је играо и за турски Истамбулспор.

Као тренер радио је у Бланкенберзу, Брижу (са којим има освојен национални куп) и Генту у Белгији, Олимпијакосу у Грчкој и Ал-Сабу у Уједињеним Арапским Емиратима.

„Велика ми је част што долазим у Црвену звезду, али исто тако и велика обавеза због милионске армије навијача. Даћу све од себе да пробудим тим и почнемо да играмо леп и ефикасан фудбал који ће публику вратити на наш стадион“, истиче Јаневски.

Као играч Јаневски има два наступа за репрезентацију Југославије и пет за национални тим Македоније.

Деби на клупи Црвене звезде, Јаневски би требало да има већ у недељу, у дуелу четвртог кола Суперлиге, када црвено-бели гостују на Бановом брду екипи Чукаричког.

Претходни текстОвенс стигао
Следећи текстПретплатне карте