Саопштење Клуба

38

У просторијама фудбалског клуба Црвена звезда одржана је 23. седница Управног одбора. Поред 10 од 13 чланова, састанку су присуствовали и чланови Надзорног одбора.

Председник Клуба Топлица Спасојевић упутио је предлог Скупштини да њега и Управни одбор разреши функција на седници Скупштине Клуба. Сходно члану 26 Статута Клуба, Топлица Спасојевић је пренео овлашћења Добривоју Танасијевићу, члану УО, који ће у наредном периоду, до одржавања седнице Скупштине, обављати функцију вршиоца дужности председника ФК Црвена звезда.

На састанку је закључено да су председник Топлица Спасојевић и Управни одбор Црвене звезде у Клуб стигли у веома комплексном периоду. У претходних девет месеци било је много турбуленција које су се одразиле на развој Клуба. Ипак и поред тога покренуто је низ иницијатива који су укључили обнављање инфраструктуре, побољшање услова функционисања Клуба, јачање омладинске школе и довођење спонзора. Од самог почетка говорено је о петогодишњем плану, који би тек после три године Звезди обезбедио стабилан наступ у европским такмичењима. Идеја Управног одбора је била да испуни модерно европско схватање фудбала, прихватање модерних принципа и економских односа, али и побољшање имиџа. Због изостанка спортских резултата на почетку сезоне, достојних реномеа Црвене звезде, председник Клуба Топлица Спасојевић је одлучио да поднесе оставку за добро Клуба, уверен да би све што је обећано на почетку, било остварено уз помоћ велике уложене енергије, знања, комплетног друштва и велике армије навијача Црвене звезде.

Неопозива оставка Зорана Дамјановића на место генералног секретара ФК Црвена звезда усвојена је. Тај чин константован је као велики губитак за Клуб уз велику захвалност на свему што је у претходном периоду урадио за Црвену звезду. ВД генерални секретар биће Драган Нинковић, адвокат из Београда, који је већ ангажован у Клубу и упућен је у послове Клуба, па познавајући његове стручне и људске квалитете Управни одбор је закључио да је он у овом тренутку најбоље решење.

Управни одбор је усвојио и оставку спортског директора Горана Буњевчевића на ту функцију. Он је истакао да је часно и поштено са његове стране да се повуче са тог места иако сматра да је искрено радио на бољитку Црвене звезде, борећи се са великим проблемима.

Образована је комисија која има задатак да обави консултације, закаже седницу Скупштине Клуба и предложи кандидата за место Председника ФК Црвена звезда. У комисију су именовани: Крцун Драговић, за председника, Миодраг Ђорђевић, испред УО, члан, Милан Шутић, испред НО, члан и Томислав Милићевић, испред секције ветерана, члан.

Управни одбор констатовао је успешан завршетак послова на реконструкцији главног терена стадиона ФК Црвена звезда, који је у рангу квалитета најбољих европских терена. Ово је прва права реконструкција главног терена од изградње стадиона и Звезда сигурно може да се подичи оваквим објектом. Терен број пет је грађевински завршен, вештачка трава је стигла и у току наредних дана биће монтирана, па ће ускоро бити оспособљен за рад свих млађих селекција.

Поред овога, Управни одбор је разматрао и више тема у вези са нормалним функционисањем Клуба. Између осталог, прихваћен је предлог Александра Јанковића за споразумни раскид уговора.

Претходни текстПојачања долазе
Следећи текстПешић и званично