Промене клупских боја

41

Тројица некадашњих фудбалера Црвене звезде у смирај прелазног рока су променила клупске боје. Никола Жигић следеће сезоне играће као позајмљен играч у Расингу из Сантандера, клубу из којег је прешао у Валенсију. Жигић је прошлог стигао на „Местају“ за око 15 милиона евра али није успео да избори место у првом тиму. Неколико последњих недеља било је јасно да ће Жигић променити средину пошто није у комбинацијама тренера “слепих мишева” Унаија Емерија.

Као могуће дестинације помињани су енглески премијерлигаши Астон Вила, Блекбурн, Евертон, Њукасл, Стоук Сити и Вест Хем али је бивши играч Црвене звезде одлучио да се врати у клуб у којем је у сезони 2006/2007 постигао 11 голова на 32 утакмице.
– Желео сам да се вратим у Расинг, а не авантуру у Енглеској – изјавио је Жигић након што је потписао за Сантандер. Валенсија и Расинг постигли су договор по коме ће оба клуба плаћати по 50 процената Жигићеве плате.

Још један бивши играч Црвене звезде променио је средину. Душан Баста је овог лета потписао за Удинезе, али је на годину дана позајмљен Лечеу. Баста је за Црвену звезду одиграо 96 утакмица и постигао три гола.

Такође, Бошко Јанковић прешао је из Палерма у Ђенову на једногодишњу позајмицу. Бивши играч Црвене звезде на Сицилију је дошао прошлог лета након сјајне сезоне у Мајорци али није успео да се избори за место у стартној постави. Јанковић је за Палермо одиграо 26 утакмица и постигао само два поготка.

Претходни текстПешић у Звезди
Следећи текстПојачања долазе