Јавор прекрио Звезду

33

Фудбалери Јавора приредили су сензацију победом у гостима над Црвеном звездом, са 2:0, у 3. колу Суперлиге Србије. Погоцима Мутавџића у 52. и Симића у 63. минуту, тим из Ивањице донео је нови пораз црвено-белима који су са само једним бодом на последњем месту националног шампионата.

Јавор је повео у 52. минуту, Мутавџић је био стрелац после контре у којој су учествовали и Ранчић и Симић, када је, између Гаја и Јаковића, искористио центаршут и главом са око осам метара савладао Радивојевића.

Само неколико минута касније Нигеријац Ајуруа је пропустио прилику да удвостручи предност Јавора, али је, у 62. минуту, други гол за Јавор постигао Симић, после неуспеле офсајд замке наших фудбалера. Стеван Рачић је био несебичан, а Симић се са „петерца“ уписао у листу стрелаца.
Претходно, у првом полувремену, црвено-бели су имали инцијативу у првом полувремену, а најбољу прилику у првих 45. минута пропустио је Едгар, када је са око седам метара шутирао преко гола, после акције Марковића и Блажића.

Иницијатива Звезде настављена је и почетком другог полувремена, све до шока који су приредили Мутавџић и Симић.

Јавор је после другог гола могао и да повиси вођство, али је резултат до краја меча остао непромењен, иако је и Звезда у финишу имала пар полуприлика, преко Перовића и Бурзановића.


ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР 0:2 (0:0)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Томовић, Јаковић, Гај, Марковић, Вукобратовић (Бурзановић), Богдановић, Милијаш, Короман, Блажић (Перовић) и Едгар.

ЈАВОР: Супић, Вулићевић, Ђокић, Миловић, Игњатијевић, Мутавџић, Ајуру, Цветковић, Никитовић (Драговић), Симић (Трифуновић) и Рачић (Арсенијевић).

Претходни текстКастиљо у Евертону
Следећи текстНадал је био бољи