Петковић стигао

24

Црвена звезда је у понедељак довела још једног новог играча – Николу Петковића, досадашњег фудбалера турског Генчлебирлигија.

– Желео сам да у Звезду дођем још када сам напуштао Војводину, али ме је пут одвео у Турску. Могу много да покажем у Звезди. Максимално сам спреман, пошто сам тренирао цело лето – рекао је на конференцији за новинаре Петковић, који ће у Звезди носити дрес са бројем 55.

Петковић је у Звезду дошао на једногодишњу позајмицу с тим да црвено-бели имају могућност да потом продуже сарадњу.

– Задовољни смо што су се дугачки преговори са Петковићем коначно завршили. Он се максимално уклапа у нашу концепцију. Његова цена на тржишту је висока и од њега се много очекује. Он ће бити велико појачање – рекао је спортски директор Горан Буњевчевић.

Звезда би до краја прелазног тока, према речима Буњевчевића, требало да се појача још двојицом или тројицом фудбалера и то из српских клубова. Чека се некадашњи штопер Војводине Нино Пекарић. Буњевчевић није могао да потврди да ће међу њима бити и фудбалер Напретка Предраг Павловић са којим су преговори и даље у току. Нејасна је и ситуација око статуса Алехандра Сегунда Кастиља, који се још није прикључио екипи, иако је званично њен члан.

– Прелазни рок није готов. Било је промашаја, али екипа ће, када буде формирана, бити способна да у Србији осваја трофеје, а у Европи игра значајну улогу. Некима ћемо покушати да пронадјемо друге клубове, али играчи Црвене звезде тренутно нису на цени – истакао је Буњевчевић.

Претходни текстЖигић напушта Валенсију
Следећи текстМатурски испит