Јаковић у Звезди

103

Дејан Јаковић, једно од нових појачања Црвене звезде за нову сезопну никада није играо професионални фудбал. Три сезоне је био члан тима Универзитета Алабама у Бирмингему, играо је пет пута за младу и једном за сениорску репрезентацију Канаде, у коју је отишао као шестогодишњак, а вратио се, ево, 17 лета касније.

– Остварио сан. Сви у породици су звездаши и велику ствар сам направио што ћу професионалну каријеру почети у клубу који волим, јер од малих ногу сам имао жељу да играм на „Маракани“. После добрих игара за канадску младу репрезентацију уследио је Звездин позив и прошле сезоне сам био на проби месец дана – почиње прича Јаковић.

Дејан се први пут сусреће са професионалним обавезама у фудбалу, до сада је све било на аматерском нивоу у средњој школи и факултету:
– Нисам навикао на овакве припреме. На почетку је било тешко, али како је време пролазило, тако је било све боље. Надам се да сам играма и залагањем задовољио тренера Земана.

Многи у свету немају баш најлепше мишљење о фудбалу у Сједињеним Државама, али се и тамо последњих година ситуација поправила:
– Могу само да кажем да се у Србији игра бржи фудбал и да се више тренира. На припремама се више вежба без лопте и много се трчи. Фудбал у Америци је све бољи и надам се да ће једног дана по квалитету достићи европски.

Јаковић ће се крајем августа прикључити сениорској репрезентацији Канаде која игра квалификациони меч за одлазак на Светско првенство против Јамајке:
– Чим сам стигао у Канаду, почео сам да тренирам фудбал. То ми је било супер, а и услови су фантастични. Отац ме је сваки дан водио на тренинге и на томе сам му веома захвалан, јер је био изузетно упоран. Касније сам прошао много школа, био у Мексику, па са 18 година долазио и у ОФК Београд на пробу и на крају завршио на Универзитету Алабама.

Током боравка у САД и Канади дешавања у српском фудбалу пратио је путем Интернета, а у слободно време воли да гледа и кошарку.

Претходни текстПровера у Срему
Следећи текстДушко Радиновић у посети