Звезда на Кипру

31

Фудбалери Црвене звезде у другом колу квалификација за Куп УЕФА играћ против АПОЕЛ Никозије. То је епилог жреба за друго претколо Купа УЕФА, који је у петак одржан у Ниону. Црвено-бели ће гостовати у првом мечу 14. августа. Две недеље касније су реванш сусрети, после којих ће бити познати учесници последњег елиминационог двомеча за пласман у Лигу УЕФА, односно лигашки део такмичења. Последње претколо, биће одиграно у септембру.

Поред АПОЕЛ-а, потенцијални противници Црвене звезде били су Хајдук (Сплит), Макаби Нетања, Хапоел Кирјат Шмона (Израел), АПОЕЛ Никозија, Омонија Никозија (Кипар), Влазнија (Албанија).
Тим из Никозије у првом колу квалифијација елиминисао је Пелистер из Македоније (0:0, 1:0), што и није импресиван резултат екипе за коју наступа некадашњи првотимац Партизана и Смедерева Ненад Миросављевић.

Тимови који прођу друго коло, њих 32, ујединиће се са још 48 тимова у последњем, трећем колу елиминација за Лигу УЕФА. Тих 48 тимова чине 16 поражених у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, 11 екипа из Интертото купа и 21 тим, који је директан пласман у последње коло квалификација изборио кроз национална првенства.

Број учесника ће се, после септембарског двомеча, преполовити са 80 на 40 и они ће затим бити подељени у осам група по пет тимова.

Претходни текстПреговори ће се наставити
Следећи текстРеакције на жреб