Волим офанзиван фудбал

40

Фудбалери Црвене звезде одиграли су последњу пријатељску утакмицу на припремама за предстојећу сезону у Бад Тацмандорфу. После Илца и Муре, противник је био румунски прволигаш Глорија из Бистрице. Црвено бели-су победили са 3:1 головима Трајковића (двоструки стрелац) и Милијаша.

Тренер црвено-белих Зденек Земан поново је могао да се увери у све квалитете, али и недостатке тима којим у овом моменту располаже:
– Радимо по плану и веома добро. Поновићу да сам веома задовољан приступом код играча и чињеницом да сви испуњавају задатке који се пред њих постављају. Утакмица против Глорије била је још једна прилика да се уверим у то чиме располажем у овм моменту. Резултат поново није био у првом плану, али је увек добро када се победи у мечу у којем смо имали заостатак. Сигурно је да морамо много радити на дефанзивном плану, где сам уочио бројне слабости. Полако улазимо у фазу припрема када се све више окрећемо тактици и то је нешто на чему морамо много да радимо. У нападу нам недостају голови. Морамо боље користити шансе које стварамо, али је битно задржати агресивност и стално играти пресинг како би утакмица имала висок ритам. То је нешто на чему ћу инсистирати, јер и сами знате да волим офанзиван фудбал.

Наредни меч на припремама за нову сезону Црвена звезда игра са пољским Вроцлавом у Словенији.

Претходни текстУвалин не долази
Следећи текстСтанковић можда у Јувентусу