Пашански у другом колу

37

Тенисер Црвене звезде Борис Пашански пласирао се у 2. коло турнира у Умагу (наградни фонд од 326.000 евра). После два и по сата игре Пашански је савладао Италијана Ђанлуку Наса са 6:3, 2:6, 7:6 (11:9). Борис је у одлучујућем тај-брејку спасио пет меч лопти, од тога три везане, пре него што је направио преокрет и оправдао улогу фаворита.  Наш ас је Наса много лакше савладао марта ове године у Барлети – 6:4, 6:2 на путу до финала тог челинџера. Наредни ривал Пашанском ће бити Аргентинац Гиљермо Кањас или Чилеанац Николас Масу.

У једином сусрету са Кањасом, 2006. у Асунсиону, доживео је пораз, док је од Масуа изгубио исте године у Њу Хејвну, али му се реванширао прошле недеље у шведском Бастаду, где је било 6:2, 6:3. Звезда у Умагу има још једног представника, то је Виктор Троицки који почиње турнир окршајем са искусним Чехом Јиржијем Ванеком.

До сада су се састали два пута и забележили по једну победу у мечевима који су трајали три сета. Троицки је био бољи 2007. у квалификацијама за Индијан Велс, а Ванек исте године на челинџеру у Казабланци.

Први носилац турнира је Шпанац Фернандо Вердаско, а међу фаворитима су и Иво Карловић, Карлос Моја, Игор Андрејев, Иван Љубичић..

Иначе, оба наша тенисера су турнир у Умагу дочекали са новим позицијама на АТП листи. Виктор Троицки се попео један степеник више (86. место – 510 поена), док је Борис Пашански напредовао за три позиције и сада је 130. са 364 бода.

Претходни текстСтанковић можда у Јувентусу
Следећи текстУбедљив пораз