Нерешено са Муром

26

Фудбалери Црвене звезде играли су нерешено 0:0 са словеначким друголигашем Муром, али је тренер Зденек Земан задовољан виђеним на терену. Тим мечом црвено-бели су завршили прву недељу припрема у аустријској бањи Бад Тацмансдорфу. На првој провери Звезда је савладала аустријског четвртолигаша Илца са 13:0.
 
– У овом моменту екипа није спремна за јаке утакмице. Напорно радимо. Играчи су уморни, ноге су им тешке. За разлику од првог меча однос према игри био је одговарајући. И то је веома битно да се нагласи. Одрадили смо само два тактичка тренинга до сада на које су играчи добро реаговали. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду радити још доста на свим сегментима игре и значајно их побољшати – рекао је Земан.

Чешки стручњак изјавио је да је у два припремна меча желео да упозна нове играче и примени ствари које су радили на тренингу:
– Утакмице које смо одиграли немају нарочиту тежину и значај за мене, јер се налазимо тек на почетку припрема. Против Илца сам желео да се упознам са карактеристикама играча. У дуелу са Муром важно је било применити одређене ствари које смо радили на тренинзима. Играчи су у томе успели, иако су јако уморни. Зато имам разумевања и за грешке које су се дешавале, јер се жестоко ради. Задовољан сам оним што сам видео и штета је што нисам имао на располагању цео тим. Што се појачања тиче имам одређену идеју шта нам недостаје, али о томе не бих да говорим.

Велики број играча Црвене звезде жалио се претходних дана на повреде:
– Морам признати да је ово за мене неуобичајно. Иза себе имам бар 30 припрема са различитим екипама и никада се није деслио да се толико играча жали на болове у колену. Оно што је интересантно је да су сви ти играчи, осим једног, у прошлости имали проблема са коленом и повреде. Очигледно је да опоравак није био довољно добар, али на то не могу да утичем. Оно што је битно је да се код свих играча види огромна жеља за радом. Присутан је велики ентузијазам. Надам се да ће сви брзо опоравити како би их видео на утакмицама, јер то је најбољи начин да се стекне увид у њихове квалитете.

Претходни текстПашански поражен
Следећи текстПрипрема за Скупштину