Нерешено са Муром

57

Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено, 0:0, са словеначким друголигашем Муром. После убедљиве победе над нижеразредним Илцом, екипа Зденека Земана у другој утакмици одиграној у аустријском Бад Тацмандорфу у оквиру припрема за нову сезону није успела да затресе мрежу противника. Црвено-бели су, међутим, пропустили низ прилика, од којих је најбоља припала Тричковском у финишу меча. Македонски репрезентативац је, на центаршут Милијаша, главом послао лопту поред стативе са само неколико метара, када се нашао неометан пред голом Муре. Пре тога, у 70. минуту, Блажић је шутирао са око 20 метара, а пречка спасла гол словеначког друголигаша.
У првом полувремену, шансе су имали Милијаш, који је снажно шутирао преко гола, затим Гај, који је главом послао лопту право у противничког голмана после корнера који је извео Короман, па Едгар, чији је ударац са око осам метара зауставио голман Муре Гачевски.
Пре изласка из игре, нови центарфор Црвене звезде имао је још једну прилику, почетком другог полувремена, када је шутирао са око 20 метара, а Гачевски скренуо лопту у корнер. У других 45 минута, а након поменутог ударца у пречку, још једну прилику имао је Блажић, али је после центаршута Сомеа из контранапада, са неколико метара шутирао поред гола.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменковић, Николић, Јаковић, Гај (од 45. Томовић), Мијаиловић (од 55. Јокић), Вукобратовић, Богдановић, Милијаш, Максимовић (од 59. Соме), Короман (од 65. Блажић), Едгар (од 65. Тричковски).

Претходни текстРаспоред Лиге шампиона
Следећи текстЖреб за Еврокуп