Убедљиви на првој провери

46

Фудбалери Црвене звезде одиграли су прву контролну утакмицу на припремама у Аустрији против Илца, члана четврте локалне лиге. Црвено-бели су меч добили са убедљивих 13:0 (6:0), а голове су редом постизали Николић, Бурзановић (3), Тричковски, Броновицки (2), Перовић, Трајковић, Короман (4). Звезда ће на припремама у Аустрији и Словенији одиграти још најмање шест мечева. Следећи дуел на програму је у уторак против Хартберга. Већ од првог минута разлика у квалитету била је очигледна и било је само питање када ће Звезда стићи до предности. Први је запретио Тричковски који је са неколико метара шутирао главом преко гола после центаршута Сомеа са десне стране. Уследила су два покушаја Игора Бурзановића са дистанце, али је у оба случаја успешнији био голман Илца. Коначно, вођство Црвене звезде је дошло у 14. минуту после сјајне акције коју је започео Броновицки.

Пољски репрезентативац је преузео лопту на десној страни у висини казненог простора Црвене звезде. После десетак претрчаних метара прецизном лоптом проналази дуж десне аут линије Сомеа који је центрирао Тричковском у казненом простору. Македонски репрезентативац имао је довољно времена лепо да умири лопту и одложи је ка Николићу који је са неколико метара рутински савладао голмана аустријског тима Маркуса Хаберла.
Предност је удвостручена у 25. минуту. Тричковски је одлично прошао и несебично пронашао у казненом простору Бурзановића који ситуацију „један на један“ са противничким голманом лако решава у своју корист. Само два минута касније већ је 3:0 за Црвену звезду. Блажић је искористио слабо комбиновање одбране домаћег тима и одузео је лопту на 30-ак метара од противничког гола. После два дриблинга, проналази Тричковског који после две асистенције постиже и гол.
На четврти гол чекало се до 44. минута. Бурзановић добија лопту од Вукобратовића, излази сам на голмана Хаберлеа лако га заобилази и постиже свој други гол на мечу. Само минут касније у стрелце се уписао и Броновицки. Томовић је изнео лопту до центра терена и правовремено проналази Броновицког који се лепо убацио из другог плана.
Серију голова у првом полувремену заокружио је хет триком Бурзановић, који је обављао и улогу капитена. Нови члан Звезде Мијаиловић пробио је по десној страни и несебично је асистирао Бурзановићу који је погодио празан гол.
На полувремену тренер Зденек Земан је оставио само на терену голмана Радивојевића и Броновицког који је променио страну и уместо десног обављао је улогу левог бека.
У седмом минуту другог полувремена Звезда постиже седми гол. Короман је побегао комплетној одбрани Илца после додавања Милијаша и лако је затресао мрежу аустријског тима. Короман је постигао и осми гол. После дуплог паса са Едгаром изиграна је комплетна одбрана Илца, Короман пролази голмана Хоберлеа и лаганим трком улази у противнички гол са лоптом.
Короман је учествовао и у акцији код деветог гола. Капитен црвено-белих у одиграо је дупли пас са Броновицким који параболом са ивице казненог простора постиже најлепши гол на мечу. До двоцифреног броја постигнутих голова Црвена звезда долази у 78. минуту. Поново је стрелац Короман.
У последњих десет минута Црвена звезда постиже још три гола. Стрелци Короман, Трајковић и Перовић за коначних 13:0.
Земан и поред убедљивог тријумфа није био задовоља:
–         Ово је била прва утакмица на припремама на којој сам желео да се упознам са карактеристикама играча, јер смо тек јутрос први пут радили на тактици од како смо почели припреме. Сигурно ће тражити другачију игру од оне коју је до сада играо овај тим. Екипи ће бити потребно одређено време да прихвати концепт игре на којем инсистирам, али имамо доста времена за то. Нисам задовољан оним што смо приказали без обзира на убедљиву победу. Морамо много радити у тактичкој фази.
 
 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Броновицки, Мијаиловић (од 45. Марковић), Гај (од 45. Јаковић), Томовић (од 45. Девић), Вукобратовић (од 45. Богдановић ), Николић (од 45. Трајковић 45, од 83. Јокић), Бурзановић (од 45. Милијаш), Блажић (од 45. Короман), Соме (од 45. Максимовић), Тричковски (од 45. Едгар 45, од 83. Перовић).

Претходни текстКарађорђе на чекању
Следећи текстСтанковић остаје у Интеру