Виктора спречила повреда

33

Деби тенисера Црвене звезде Виктора Троицког на Вимблдону завршен је на тужан начин, повредом и поразом од 16. носиоца, Чеха Радека Степанека. Виктор био је близу пласман у 3. коло, али га је у томе више спречила повреда чланка леве ноге, него фаворизовани противник, који је после три сата и 15 минута игре победио резултатом 6:7 (1:7), 6:7 (3:7), 6:3, 6:1, 6:2.

Троицки је водио 2:0 у сетовима и 2:0 у трећем сету и чинило се да ће то бити наставак одличног низа, започетог прошле недеље у Хертогенбошу. Наредни ривал био би му Рус Михаил Јужњи, а након тога можда Рафаел Надал… Међутим, било је сувише лепо да би се остварило.
Степанек је одмах вратио брејк, изједначивши на 2:2 и 3:3, а од тог тренутка је на терену постојао само један тенисер. Чех је на једноставан начин користио смањену покретљивост Троицког, низао гемове као перле на огрлици и сигурно увео свој брод у мирну луку.
Колико су прва два сета играна са више такмичарског жара, сведочи податак да су заједно трајала десет минута дуже него последња три, укључујући медицински тајм-аут који је Виктор узео пред почетак петог сета.
Без обзира на све, Троицком 7. јула следује нови напредак на АТП листи. После Хертогенбоша је скочио са 98. на 89. позицију, а уколико настави са оваквим партијама, нема сумње да ће до краја године ући међу 50-60 најбољих на свету.
Ако се покаже да повреда није толико озбиљна, Троицки би могао на Вимблдону могао да настави такмичење у дублу са Јанком Типсаревићем.

Претходни текстБуран прелазни рок
Следећи текстКук у Уникахи