Буран прелазни рок

194

Код спортског директора нашег Фудбалског клуба данас је врило као у кошници. У канцеларији Горана Буњевчевића смењивали су се играчи за које је Црвена звезда заинтересована, али и они који би да промене средину, затим скаути, менаџери, тренери… Некадашњи капитен црвено-белих је ипак издвојио време да обавести новинаре о свим текућим активностима, као и исходом последњег састанка Управног одбора.

„Остало је још неколико дана до званичног почетка припрема и настојимо да сложимо коцкице и оформимо тим који ће у наредној сезони моћи да игра и запажену улогу у европском надметању. По мом мишљењу, на добром смо путу да то учинимо“, рекао је Буњевчевић и додао: „Са шесторицом фудбалера већ је све договорено и они ће парафирати уговоре са Звездом. То су Никола Мијаиловић, Бранимир Субашић, Бобан Максимовић, Дејан Јаковић, Вукашин Девић и Едгар да Силва“.
И, како каже спортски директор, ту није крај листе појачања.
„Голман Напретка Стаменковић ће такође потписати уговор, преговарамо са Марјаном Марковићем и Миланом Бишевцом око њиховог повратка на „Маракану“, наша жеља је и Ибрахим Соме, а чекамо одговор на нашу понуду за Принца Тагоеа. Овом приликом желим да Вам кажем да ћу као спортски директор учинити све да доведем још једног фудбалера, екстра појачање, који ће за нас много значити и играчки, али и у враћању имиџа Црвене звезде“.
Упркос инсистирању новинара Буњевчевић није желео да открије о коме се ради.
„Додаћу још само да ћемо за долазак тог играча спремни да издвојимо велика финансијска средства. За сада његов долазак спречавају разни фактори, али понављам да ћу учинити све да то решимо позитивно“.

Ко све одлази из Црвене звезде?
„Данас сам разговарао са Дејаном Миловановћем. Нашем капитену смо понудили нови уговор, али он ми је рекао да има добру понуду. Учинићемо све да му помогнемо да буде задовољан. Душан Баста је већ реализовао свој трансфер, близу одласка су и Ђорђе Туторић и голман Иван Ранђеловић. И Јестровић је изразио жељу да оде у земљу у којој Што се тиче Кастиља, он је још увек наш играч, мада његов менаџер каже да сигурно мења клуб. Чекамо расплет…“
Трансфер листа?
„Уз наведене играче на њој су и Бојан Павловић, Никола Трајковић, Миланко Рашковић, Владимир Ђорђевић, Бојан Миладиновић, Драган Станчић, Владимир Мудринић, као и Мисдонгард Бетолингар с којим још треба да разговарамо кад се врати. Свима ће Звезда помоћи да пронађу нови клуб, а ако којим случајем остану плаћаћемо им све што им припада, али тренираће одвојено од прве екипе и вероватно их нећемо лиценцирати за нову сезону“.

Реч-две о стручном штабу…
„Шеф стручног штаба Земан доводи једног свог помоћника, стручњака за кондиционе припреме, а са наше стране ту ће бити тим-менаџер Братислав Живковић и Александар Кристић. Који су жељни доказивања и знају италијански језик, па ће бити права спона између тренера и играча. Остају и Бата Радуловић и тренер голмана Максимовић“.
За суботу су заказана тестирања играча, а припреме званично почињу у Аустрији који дан касније.
„Екипа ће тамо остати 14 дана и исто толико у Словенији. Играчима сам скренуо пажњу да ће им на припремама бити веома напорно. После тога се враћа у Београд 2. августа и овде ће наставити да ради до почетка првенства. Земан је тако хтео, а зна се да је тренерова – последња“, рекао је Горан Буњевчевић.

Претходни текстЗвездине звезде у репрезентацији
Следећи текстВиктора спречила повреда