Петлићима титула

94

Петлићи ФК Црвена звезда бриљантним играма победили су у Првој лиги петлића Фудбалског савеза Београда са 73 бода из 26 утакмица тј. са 5.19 постигнутих наспрам 0.19 примљених голова по утакмици. Ова генерација је после неколико освојених интернационалних турнира успела да освоји своје прво званично такмичење испред одличних фудбалера из Партизана, ОФК Београда, Бежаније, Рада и осталих традиционално добрих фудбалских школа.
Голмани Рајковић Марко, Шуљагић Растко и Вукашиновић Ђорђе заједно са одбрамбеним играчима Јакшић Немањом, Милошевић Стефаном, Јовановић Бранком, Поповић Милошем, Милутиновић Михаилом и Караклајић Николом су најзаслужнији што је у такмичењу примљено само 5 голова. Везни играчи Јањић Василије, Стојковић Никола, Максимовић Немања, Пишчевић Недељко, Бркић Ђорђе, Петровић Милан и Негић Алекса су својом креативношћу са 83 асистенције помогли да нападачи Јанковић Филип, Николић Стефан, Илић Стефан, Мркела Давид, Милановић Душан, Ступар Бранко, Купрешанин Александар и Васиљевић Мирослав буду ефикасни и да се постигне чак 135 голова у званичном такмичењу.
За своје успехе у савладавању задатака из развојног програма играча па и такмичарске успехе генерација 1995 годишта је награђена највећом наградом за младог фудбалера. Уместо посете садржајима које користе првотимци најтрофејнијег српског клуба руководиоци ФК Црвена звезда су одлучили да шампиони Прве лиге петлића последњу првенствену утакмицу ове сезоне одиграју на терену првог тима користећи свлачионице првог тима. Мотивисани овим гестом петлићи су потврдили шампионску титулу високом победом од 9:0 против Колубаре из Лазаревца у последњој овосезонској утакмици головима Јовановића, Јакшића, Поповића, Максимовића, Николића, Мркеле и Јанковића 3. Титула је прослављена уз песму, како и доликује, у ресторану ФК Црвена звезда са још једним изненађењем за играче великом рођенданском тортом са звездиним грбом од тренера Дејана Глушчевића.
– Лепши рођендански поклон од мојих ученика нисам могао да пожелим и ова генерација је показала да може да испуни очекивања клуба – хвали своје изабранике тренер ове генерације Дејан Глушчевић – Развој играча и тима 1995 годишта није могућ без помоћи мојих колега тренера, службе за идентификацију талентованих фудбалера, медицинске службе и свих оних који активно учествују у развоју будућих првотимаца ФК Црвена звезда па похвале за успехе селекције петлића ФК Црвена звезда иду свима њима!
Још једно признање за Звездине петлиће стигло је из Фудбалског савеза Србије које је селектирало Јакшић Немању, Јанковић Филипа, Јањић Василија, Милошевић Стефана, Стојковић Николу, Ступар Бранка и Шуљагић Растка за тренинг камп ФСС у Караташу код Кладова.
Генерација 1995 годишта се налази на заслуженом одмору до 26. јула и спрема се у госте Ајаксу на позив који је добила после фудбалског дружења у Грчкој и планира да нову сезону отпочне традиционалним турниром у Манчестеру.

Претходни текстПочиње Вимблдон
Следећи текстПао жели Жигића