Почиње Вимблдон

23

У Лондону је одређен жреб за овогодишњи трећи гренд слем турнир – Вимблдон, на чијим теренима такмичење почиње данас. Први противник тенисера Црвене звезде Бориса Пашанског бити домаћи тенисер Крис Итон, који је право играња  изборио после успешно одрађених квалификација.

 Млади Британац не би требало да зада много мука искуснијем српском тенисеру, будући да на АТП листи заузима тек 659. место.

Звезда ће у главном жребу имати још једног противника – Виктора Троицког. Он ће се прво супротставити Еквадорцу Николасу Лапентију, који је својевремно био шести играч света, а 2002. играо је и четвртфинале турнира у Лондону. Ипак, Лапенти шест година касније заузима 63. место на АТП листи и осми пут учествује на Вимблдону, док ће Троциком ово бити премијера на травнатој подлози престижног турнира.Уколико Виктор са успехом савлада прву препреку, наредни противник могао би му бити Чех Радек Степанек, 16. фаворит за титулу.

Троицки ће у пару са Јанком Типсаревићем учествовати ове сезоне и у конкуренцији дублова. Њихови први противници биће Израелац Харел Леви и Американац Џим Томас.

Претходни текстЗеман верује у Броновицког
Следећи текстПетлићима титула