Земан на прагу

20

Фудбалски клуб Црвена звезда сутра ће именовати Чеха Зденека Земана за новог тренера.
– Јасно смо се одредили – Земан је човек који треба да нас поведе даље. Изузетан је стручњак, велики ауторитет, лансирао је много квалитетних младих играча и форсира офанзиван фудбал – изјавио је спортски директор Звезде Горан Буњевчевић на конференцији за новинаре након седнице Управног одбора.

Буњевчевић је, међутим, саопштио да Земан још није потписао уговор и да ће данас бити дефинитивно познато да ли су постигли коначан договор са ческим стручњаком:
– Уколико он пристане на наше и ми на његове услове Земан ће потписати двогодишњи уговор – објаснио је спортски директор Звезде и додао да би први помоћник требало да му буде доскорашњи тренер словеначких Домжала Славиша Стојановић.

Уколико се сви детаљи договоре, званичан промоција требала би да буде у току данашњег дана. Осим Земана и Стојановића, у стручном штабу Црвене звезде биће још нових лица. Буњевчевић је најавио да ће бити успостављена функција тим менаџера, који би требало да га растерети свакодневне комуникације са играчима и открио да ће то бити неко од бивших играча Звезде. Незванично се помиње да би то место могло да припадне Братиславу Живковићу, некадашњем фудбалеру црвено-белих, Војводине, Сампдорије и Обилића.

УО је такође обавештен и да су Душан Анђелковић и Душан Баста напустили „Маракану“ настављају у Турској (Коџаели), односно Италији (Удинезе).

Буњевчевић је потврдио да је Звезда имала контакте са менаџером бившег репрезентативца Николе Лазетића и да су том клубу и даље интересантни Принц Тагое из Гане, односно Бразилац Едгар за кога ће, према речима спортског директора, црвено-бели учинити све да га ангажују. Буњевчевић је потврдио да је план да се Звездин „Б“ тим „фузионише“ са друголигашем Сремом.

Претходни текстТроицки успешан
Следећи текстНенадић оперисан