Доносимо важне одлуке

30

Спортски директор Црвене звезде Горан Буњевчевић уверен је да је одлука Управног одбора црвено-белих да се ангажује нови тренер за предстојећују сезоју – исправна.

– Пролазимо кроз тешке дане, када доносимо важне одлуке, које нису ни најмање пријатне и лаке. Александар Јанковић је смењен на мој предлог, али су кључни људи у клубу знали мој став пре седнице Управног одбора. Када ми је Јанковић предао извештај, рекао сам да се не слажем. Одлука није била лака, а време ће показати колико је исправна. Проценили смо да је у овом тренутку најбоље решење да сменимо Јанковића, јер смо остали без трофеја. Неки клубови се одлуче за промену и после три узастопне титуле, као што је случај са Интером и Робертом Манћинијем… – објашњава Буњевчевић.

Буњевчевић је потврдио да је Звезда кренула у потрагу за новим стручњаком практично пре отпуштања Јанковића.
– Морали смо да имамо алтернативу, неке контакте, ако Управни одбор одлучи да смени Александра Јанковића. Боље је тако, него да почнемо панично да трагамо за тренером по Европи, јер није остало много времена до почетка припрема. Земан је само један од кандидата за новог тренера. Много је имена помињано, а само се са Земаном причало о конкретним условима. – додао је Буњевчевић и изјавио да би постављање новог тренера требало да буде окончано у понедељак.

Некадашњи капитен Звезде свестан је да су само трофеји мерило његовог доброг рада:
– Циљ Црвене звезде увек је дупла круна, уз добре игре и резултате у Европи. Предао сам свој програм и знам да нас чека мукотрпан посао. Ако се зна шта се од мене тражи, онда желим да уредим тим како желим и одговарам за резултате. Дошао сам у клуб на неодређено време. Радим од јутра до сутра и желим нешто да направим. Најмањи проблем ће бити да се повучем, ако не буде успеха и подршке УО и навијача. Имена су пролазна, па наравно и моје, али Црвена звезда мора да истраје у жељи да крене напред.

Спортски директор нашег клуба је још једном најавио реновирање екипе за наредну сезону:
– Следе разговори са играчима, који неће бити ни најмање пријатни. Некима морамо да се захвалимо, али не бих о именима. Прво желимо да се видимо са фудбалерима, а не да информације сазнају из медија. Понудићемо свима на које више не рачунамо споразумни раскид уговора. За сада најизвеснији је одлазак Дејана Миловановића, који је дуго у клубу, али само у случају да стигне понуда која би задовољила и Црвену звезду и актуелног капитен.

Буњевчевић је најавио да би Црвена звезда ускоро требало да добије и свој Б тим.
– Очекује се фузија са једним клубом из Прве Телеком лиге Србије. Ту би талентовани фудбалери Црвене звезде требало да се кале, уз наше тренере. Играће се у систему који ће да се форсира у најбољем тиму, како би били спремни да му се у сваком тренутку прикључе – закључио је Буњевчевић.

Претходни текстХемофарм бољи
Следећи текстБаста напушта Звезду