Раскинута сарадња са Јанковићем

47

Управни одбор фудбалског клуба Црвена звезда закључио је на састанку у среду да досадашњи тренер Александар Јанковић није постигао задовољавајуће резултате ове сезоне и да ће у новој сезони екипу са „Маракане“ предводити нови шеф стручног штаба.

УО црвено-белих такође је саопштио да ће у наредних неколико дана разговарати са потенцијалним кандидатима и да ће потом донети одлуку о новом шефу стручног штаба.
– Процењено је да је Јанковић направио позитивне помаке, зауставио посрнуће у веома тешком тренутку, али да резултатски није задовољио. На предлог спортског директора Горана Буњевчевића раскинута је сарадња – рекао је Топлица Спасојевић на конференцији за новинаре.

Први човек Црвене звезде је навео да ни са ким од тренера који су се помињали у медијима као наследници Јанковића није било преговора. Међутим, потврдио је да је Чех Зденек Земан долазио у београдски клуб. Спасојевић је истакао да је Звезди потребан тренер чији ауторитет неће долазити у питање.

Спортски директор клуба Горан Буњевчевић је нешто раније изјавио да су сви тренери кандидати да наследе Јанковића и додао да је приоритет потражити стручњака из иностранства.

Радну групу за преговоре чиниће Буњевчевић, Владица Поповић и један од финансијера Звезде Драги Мићевић.
– Морамо да пронађемо решење које ће нас одвести у Европу – рекао је Буњевчевић.

Он је навео да ће Звезда појачања за наредну сезону доводити тек по именовању новог тренера, што би требало да се обави у најкраћем могућем року. Тражиће се пре свега, нападач, централни дефназивац иофанзивни везиста.

Листа играча који ће напустити Звезду биће, према Буњевчевићем речима, јако велика.

Претходни текстТроицки стао у 2. колу
Следећи текстДоживеле и други пораз