Признање за све одбојкаше

43

За Томислава Докића нема одмора. Од тренутка кад је на чудесан начин, са својим саиграчима, у Звездину „кућу одбојке“ унео дуго чекани шампионски пехар, капитен црвено-белих „распродат“ је на све стране. Вредно је тренирао са „А“ селекцијом Србије, а то наставља и сада иако су Никола Грбић, Миљковић и другови већ у Бразилу, где их већ за викенд очекују први дуели у овогодишњој Светској лиги.

„Велико ми је задовољство што сам у прилици да тренирам са репрезентацијом, зато ми ништа не пада тешко. Чак ни то што је селектор Колаковић прву екипу одвео у Бразил, а одатле ће у Венецуелу и Француску, а ја са још играча остао у Београду да наставим с напорним тренинзима. Изузетна ми је част што сам био и што жу бити у друштву таквих асова који годинама жаре и пале на највежој светској сцени, а гледајући их шта раде потпуно сам свестан да морам још много да радим и напредујем да бих се приближио нивоу игре у, рецимо, италијанској лиги“, реалан је наш капитен.

Овог лета ће, понавља, жестоко радити, да би још више напредовао и покушао да се наметне за Олимпијске игре.
„Наравно, то је сан сваког спортисте, па и мој. То је изазов над изазовима“.

Кад смо већ споменули Игре, замолили смо Докића да прокоментарише жреб.
„У групи Б, у којој је наша репрезентација, сви осим Египта су – кандидати за медаље. Бразил, Пољска, Русија, па и Немачка, озбиљно се припремају и желе највиши пласман. Наравно, ми такође желимо на – победничко постоље“.

А, поред размишљања о Олимпијским играма Докића окупирају и мисли о предстојећим Звездиним обавезама.
„У домаћим оквирима треба се спремити на чињеницу да ће свака екипа тек сад играти максимално мотивисано против Звезде, пошто смо шампиони. У Европи, велики изазов је могућност да се опробамо у Индести Лиги шампиона. Тачно је да нас је напустио репрезентативац Драган Станковић, али плејада наших младих играча жељно чека ову прилику да се докаже. Верујем у Звездину младост, квалитет и снагу, мислим да чак и у конкуренцији најјачих екипа Старог континента можемо да оставимо значајан траг“.

Са Докићем смо причали одмах пошто је проглашен за Спортисту месеца маја у традиционалном избору СД Црвена звезда.
„Не треба ни да наглашавам посебно шта ми ово признање представља. Најлепше је кад признање добијеш у клубу и спортској породици коју волиш. Опет, поновићу оно што сам рекао приликом церемоније – искрено сматрам да је ово призање могао да добије било ко од мојих другова, саиграча, и да би избор опет био прави. Велика ми је жеља да се на овом месту, приликом будућих избора Спортисте месеца, што чешће појављују одбојкаши, јер моји другови то заслужују“, каже капитен црвено-белих Томислав Докић.

Претходни текстДоживеле и други пораз
Следећи текстНово ТВ издање Звездине ревије