Потврда за плеј-оф

34

Кошаркаши Црвене звезде на терену Војводине данас бране четврту позицију, последњу која води у плеј-оф Суперлиге. Тиму с Калемегдана довољан је и пораз до 16 поена разлике за заказивање полуфиналних плеј-оф окршаја с Партизаном.

Звезда има великих проблема, неизвесни су Бакић, Шљиванчанин и Лекић, али све у екипи највише брине играње капитена Тадије Драгићевића, који је због повреде колена пропустио прошли меч са Лајонсима. Млади крилни центар истиче да ће, ако буде потребно, заиграти против Војводине.

– Још увек имам оток на колену, али стиснућу зубе. Војводина је добра екипа, али ми не идемо у Нови Сад да бранимо 16 разлике из првог меча, већ ћемо покушати да победимо. Вероватно ће и они бити мотивисани, јер је велики улог, али надам се да неће баш данас да се разиграју – каже Драгићевић.

Тренер црвено-белих Милан Шкобаљ је рекао да га на овом мечу занима само победа, и додаје да повреде играча не могу да буду алиби за незалагање.
– Не смемо да се жалимо, већ да максимално ангажовано уђемо у меч и победом оверимо пласман у полуфинале. Ништа осим победе ме не занима јер мислим да имамо квалитетнији састав од Војводине. Драгићевић је неизвестан за овај меч и трудићемо се да га не форсирамо ако не буде потребно. Не знам ни колико ће Бакић, Шљиванчанин и Лекић моћи да помогну, али зато ће остали морати да преузму већу одговорност – објаснио је Шкобаљ.

Новосадска полиција упозорила је навијаче Војводине и Црвене звезде да се придржавају закона и не ремете јавни мир и безбедност на утакмици ова два клуба. Полиција је најавила да ће предузети све законом предвиђене мере како би заштитила безбедност и имовинску сигурност грађана.

Уочи последњег кола, зна се и да је најбољи асистент Суперлиге плеј Звезде Омар Кук (90), а први скакач Вукашин Алексић из Лајонса (108). За МВП трофеј и титулу најбољег стрелца бориће се Зоран Ерцег (ФМП) и Никола Илић (Борац).

Претходни текстФилијала у Срему
Следећи текстПодмлађена репрезентација