Две недеље ван Звезде

34

Рукометни „Терминатор“ Ненад Перуничић не зна за предах. Недавно је прославио 37. рођендан и титулу са Црвеном звездом и сада, уместо да ужива у одмору са породицом, креће у нову мисију. И то у далеки Катар! На позив тамошњих шеика појачаће Ал Џазиру. Не у свету чувену ТВ кућу већ истоимену екипу којој треба да помогне да освоји Куп Азије.

– Због тога сам раскинуо уговор са Црвеном звездом, узео брисовницу и потписао нови уговор са катарским клубом – потврдио нам је на аеродрому „Никола Тесла“ добро расположени Перуничић.

Открива, уз осмех, да му растанак са црвено-белима не пада тешко јер то, заправо, и није прави растанак.
– Ал Џазири сам се обавезао на само две недеље, колико траје такмичење. Онда се враћам на „Маракану“. Није то несвакидашње у нашем послу. Једном сам већ учинио нешто слично са Кувајћанима. Људи који улажу у арапски спорт воле звучна имена И не питају за цену. Идем да им помогнем и добро зарадим.

Путујете сами…
– Само са менаџером. Сувише је кратко да бих водио супругу и децу, ионако тамо нећу имати времена за разгледање. Чека ме шест утакмица…

Онда назад у Звезду?
– Наравно, вратићу се, али морамо да разговарамо. Пресрећан сам после освајања једине титуле која ми је недостајала у каријери, али разочаран сам због неких ствари. Пилићарски сyстем „ја теби-ти мени“ код нас је и даље у употреби, баш као и пре 15 година кад сам из Звезде кренуо у свет. Док год је тако, стагнираћемо… Ја тако не могу, на крају каријере ми нису потребне мрље. Ипак, љубав према Звезди јача је од свега. Девет шампионских титула мог клуба, то је велика обавеза да и у Европи почнемо да стварамо велико име. Биће тешко без председника Блажа Чабаркапе, који је поднео оставку, али не смемо да се предамо – испричао нам је Перуничић.

Чекамо га да се врати из Катара. Са или без трофеја, само да се врати. „Терминатор“ је потребан и српском рукомету.

Претходни текстТроицки успешан у дублу
Следећи текстХуманитарни концерт