Пауза одговарала противнику

33

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки је успео после три дана игре да заврши меч 1. кола на Ролан Гаросу, али не и да забележи победу. Српског тенисера надиграо је Марк Жикел са 6:4, 6:3, 4:6, 7:5. Троицки и Жикел започели су дуел у понедељак поподне, али га је киша прекинула у другом сету.

Наставак после 24 сата паузе донео је бољу игру домаћег тенисера, који је добио шест од седам одиграних гемова, пре него што их је киша поново отерала са терена у уторак, при резултату 6:4, 6:3, 2:1. Коначно у среду грануло је сунце, што је, чини се, одговарало и српском тенисеру. Наиме, он је по повратку трећег дана на терен кренуо фуриозно и из лоше ситуације (2:4), стигао до потпуног преокрета (6:4), везавши четири гема заредом.

И на старту четвртог сета он је наставио добро и одмах направио брејк. Ипак, искуснији Жикел одмах је узвратио одузимањем сервиса и меч довео у егал – 2:2.

Након тога водила се жестока борба. Француз је у десетом гему (5:4) озбиљније припретио Троицком повевши 30:15, али се агилни Србин исчупао из незгодне ситуације, да би већ следећи пут на свој сервис поклекао и омогућио Жикелу пласман у другу рунду такмичења.

Жикел ће у 2. колу играти са 12. носиоцем, Шпанцем Томијем Робредом, који је још у понедељак савладао Аргентинца Гиљерма Корију, финалисту Ролан Гароса из 2004.

Претходни текстТесна победа
Следећи текстНово ТВ издање Звездине ревије