Месецима под притиском

28

Председник ФК Црвена звезда Топлица Спасојевића још на почетку сезоне је очекивао овакав расплет за црвено-беле у домаћим оквирима. Први човек тима са „Маракане“ у изјави београдским медијима се осврнуо на сезону у којој није освојен нити један трофеј.

– Титула је изгубљена на почетку првенства, када је створен заостатак за Партизаном од осам бодова. Дуго је Звезда била без председника после оставке Драгана Стојковића, чак два и по месеца… Одведени су кључни запослени (Зоран Дамјановић, прим. аут.), па то што се дешавало са легендама клуба Драганом Џајићем и Владимиром Цветковићем, а то ништа добро није могло да донесе клубу. Не желим да проналазим оправдања, само подсећам на протекло време. Ја сам као велики Звездаш, дошао да помогнем да се клуб доведе у ред. Играчи су издржали притисак, а посебно је тешко када морате да јурите резултат и зависите од других, што је нас пратило месецима – рекао је Топлица Спасојевић.

Следи прелазни рок?
– И тренер Александар Јанковић и сви фудбалери ће се наћи под лупом. Морамо да утврдимо који играчи су недовољно мотивисани да носе дрес Звезде. Знате како, кад играч 10 година проведе у једном клубу, а при том његова генерација већ одавно игра у иностранству, мора доћи до засићења. Реално је да они сада себе виде у другим екипама и разумемо њихове мотиве. Не, не отписујемо ниједног фудбалера, у шта укључујем и тренера, него постоји савет клуба па ће се о томе ускоро разговарати. У сваком случају, нема преламања преко колена, Звезда је велики клуб и о свему ће се подробно размишљати после анализе сезоне.

Сезона без трофеја сигурно боли?
–  Дешава се и то… Анализираћемо сезону на седници Управног одбора, највероватније следеће недеље. Честитам Партизану на дуплој круни и желим им много успеха у Лиги шампиона. Ми смо ушли у реконструкцију клуба, техничку и организациону, а играчка нам тек предстоји. У организационом смислу то је модернизација стадиона по свим параметрима, средиће се и главни терен, фудбалски погон. За промене у играчком кадру задужен је спортски директор, који ће дати предлоге, а онда ћемо сви заједно видети шта је право решење и како да остваримо успешне резултате, да ли је то Лига шампиона или Куп УЕФА.

Претходни текстПревише нерешених резултата
Следећи текстОбрађен захтев Кука