Превише нерешених резултата

29

Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић честитао је Партизану на освојеној титулу. Црвена звезда је у оквиру 33. кола одиграла нерешено, 1:1, са Хајдуком у Кули и сезону завршила са пет бодова мање од црно-белих, који је тријумфом у Крушевцу над Напретком (1:0) стигао до „дупле круне“.

– Честитам Партизану на освојеној титули, колеги Јокановићу, стручном штабу и играчима. Сви они заслужују похвале јер они свој посао раде максимално поштено, као и сви ми. Нама остаје да изанализирамо стручно ову сезону, да извучемо поуке и закључке и да идемо даље – џентлменски је изјавио Јанковић – Играчи Црвене звезде су се борили, показали хтење и залагање, а то није био случај само на овој утакмици, која је била изузетно тешка за играње. Имали смо и прилике у финишу да стигнемо до победе, која нам је, без обзира на расплет првенства, много значила. Међутим, завршавамо првенство нерешеним резултатом, укупно 12 у овој сезони, што је ипак превише.

Меч у Кули каснио је 20-ак минута због инцидената на улазу на стадион и на трибинама.
– Оно што се дешавало пре почетка утакмице и само кашњење, дошло је као последица свега што се дешава у српском фудбалу. Ми смо се већ навикли на све то, тако да на нас није имало никакав утицај – објаснио је тренер црвено-бели.

Јанковић је дан после завршетка првенства додао да не размишља о оставци:
– Човек сам кога Звездина публика подржава, иако нисам освојио трофеј. Зато не мислим да би било морално да сада поднесем оставку и изневерим их. Моји планови су везани за Црвену звезду. У обавези сам да саставим план припрема за наредну сезону, имам јасан план, визију, али морам да сачекам став клуба по истом питању. Пре тога нема смисла причати о томе да ли идем или остајем.

Шеф стручног штаба Звезде је оценио је да је титула изгубљена на гостовању Партизану, када је играла нерешено 1:1, а потом и у сусретима са лучанском Младости и зрењанинским Банатом, у којима је такође освојила по бод:
– Кључан је био реми на стадиону Партизана, који је преломио првенство. Имали смо тада прилику да преокренемо ток шампионата, али нисмо успели. Прихватам наравно и одговорност за ремије са Банатом и екипом Младости.

Претходни текстМеч из два дела
Следећи текстМесецима под притиском