Морамо да издржимо

34

Ни после четвртог „вечитог дербија“ ове сезоне кошаркаши Црвене звезде нису успели да савладају Партизан. Опет су црвено-бели били близу толико жељене победе, али је екипа из Хумске на крају успела да остане непоражена. Међутим, последња партија је добар путоказ за очекивани полуфинални дуел у плеј-офу.
– Држали смо се дуже од три четвртине, и онда пали. Партизан је успео да нас казни, највише преко Пековића – прича Звездин капитен Тадија Драгићевић. – Наши високи играчи брзо су ушли у проблем с личним грешкама, а ни шут нас није служио.

Техничка грешка?
– Само сам желео да добијемо утакмицу, бодрио сам саиграче, али нисам био претерано нервозан. Немам коментар на суђење, нисам опсовао судију када сам добио техничку, само сам питао зашто је свирао фаул. То је нормално у оваквим утакмицама.

Звезда је све ближа победи у „вечитим дербијима“?
– У овом, али нисмо смели да дозволимо да испустимо седам-осам поена разлике у трећој четвртини, што је велика предност када играте вечити дерби.

Шта недостаје Звезди за тријумф над Партизано?
– Недостаје нам мирна глава управо у тренуцима када стекнемо опипљиву предност. Морамо да издржимо до краја.

Плеј-оф?
– Може се очекивати велика борба, нама више одговара серија до две победе. Ако добијемо први меч, биће панике – поручује Драгићевић.

Претходни текстМајсторица с Војводином
Следећи текстНове листе